| |

I Operaen med Giacomo Puccini

FOTO: Operaen på Holmen i København

Hvad har Lucca i den Italienske region Toscana med Operaen i København at gøre ?

La Bohème

Svaret er operaen La Bohème, som jeg havde fornøjelsen at opleve i København i februar 2017. Kombineret med et hyggeligt familiebesøg i øvrigt.  

La Bohème er min første opera. Jeg ved ikke, om jeg kommer ind at se en opera igen. Det var under alle omstændigheder en kæmpe oplevelse at besøge bygningen, som Hr. Møller Maersk har givet til Danmark.

Det var forbindelsen til Italien, der afgjorde valget af La Bohème. Den er komponeret af Giacomo Puccini, der er født i Lucca i Toscana – en by jeg havde fornøjelsen af at besøge for nogle år siden.

La Bohème i 4 akter

Operaen La Bohème er i 4 akter. Den er skrevet i 1895 og havde verdenspremiere på Teatro Regio i Torino den 1. februar 1896. Opførelsen i København varede ca. 2 timer. Hertil ½ times pause mellem 2. og 3. akt.

Forestillingen handler om 6 unge parisiske bohemers liv i latinerkvarteret og vi møder den fattige kunstner Rodolfo, der forelsker sig i den tuberkuloseramte Mimi. Vi møder også vennerne Marcello, Musetta, Colline og Schaunard.

HISTORISK – MERE ITALIEN I KØBENHAVN: Læs om mit besøg hos Eataly i Illum her

Giacomo Puccini

Komponistens fulde navn er Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini. Han blev født i Lucca i Toscana den 22. december 1858 og døde den 29. december 1924 i Bruxelles.

Som 22-årig blev han optaget på konservatoriet i Milano.

Puccini boede i en villa i Torre del Lago, en mindre by ved Viareggio, vest for Lucca helt ud til det Liguriske Hav. Efter hans død skabte hans søn villaen om til museum, Museo Villa Pucini, der er åbent for besøgende.

VILLA PUCCINI: Læs mere om komponisten og muséet her

Udover La Bohème er Puccini også kendt for operaerne Manon Lescaut (1891), Tosca (1900), Madame Butterfly (1904), The Girl from the Golden West (1910), La Rondine (1917) og Il Trittico (1918).

Lucca

Byen ligger godt 30 kilometer nord for Pisa. Den er kendetegnet ved at være omgivet af volde samt de mange hyggelige gyder, hvor det er muligt at nyde La dolce

PÅ BESØG I PUCCINIS FØDEBY: Guide til skønne Lucca

Du finder skulpturen af komponisten på Piazza Cittadella.

Giacomo Puccini – Luccas stolthed

Få endnu mere om Italien – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.