EXPO 2015 i Milano - Feeding the planet - Energy for life
| |

Milano på den anden ende

 

Milano havde i august 49% flere turister end samme måned sidste år. Forklaringen er verdensudstillingen EXPO, der afvikles i Lombardiets hovedstad fra 1. maj til den 31. oktober 2015.

Jeg besøgte byen i august og krydrede naturligvis turen med et besøg på det enorme udstillingsområde i det nordvestlige Milano. Faktisk kunne vi nemt have brugt mere end de godt 10 timer, vi var der. Men som debutanter i EXPO-regí fik vi alligevel en god fornemmelse af, hvad det hele går ud på samt et godt indtryk af, hvor stort det egentlig er. Du kan læse mere om vores oplevelser, og se mange billeder i linket længere nede i denne artikel.

GUIDE TIL MILANO: Læs 11 forslag til oplevelser i byen her

Mere end 50 lande deltager på EXPO med deres selvbyggede pavillon. Den enorme og meget populære Italienske pavillon med navnet Palazzo Italia er et af de byggerier, der fortsat vil være at finde efter EXPO – resten bliver flyttet eller revet ned. Byggeriet af den Italienske pavillon er blevet mere end dobbelt så dyrt at bygge som forventet, men det er en helt anden historie.

En anden populær pavillon er den japanske, som vi ikke besøgte, fordi der var meget lang kø for at komme ind – faktisk skulle vi vente i hele 4 timer, for at komme ind. Og her i september har jeg læst, at der på et tidspunkt var 7 timers ventetid. Heldigvis er der masser af andre pavilloner at besøge, hvor der nærmest ingen ventetid er.

DEBUT PÅ EXPO: Læs om besøget på verdensudstillingen her

Israels pavillon plantevæg på EXPO 2015 i Milano
Kø ved Israels pavillon – flot dekoreret med plantevæg

Vi besøgte EXPO den 26. august sammen med 130.480 andre gæster. Fra den 14. – 20. september havde EXPO godt 1 million besøgende. Rekorden for 1 dag i hele udstillingsperioden er godt 245.0000 besøgende. Der er kun ganske få dage, hvor besøgstallet har været under 100.000 gæster. Det fortæller noget om størrelsen af EXPO.

Under opholdet i Milano boede vi i bydelen Porta Romana, sydøst for det centrale Milano. Vi bookede en lejlighed hos onlinetjenesten AirBnB. Det fungerede rigtig fint. Vi boede i Silvias bolig. Hun er født og opvokset i området og gav os flere gode tips til bydelen. I næste uge kan du her på bloggen læse Silvias egne 10 favoritter til oplevelser i hendes by.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.