| |

Arena di Verona 100 år

Det antikke romerske amfiteater i Verona fejrer i år 100-års jubilæum for opera i Arena di Verona.

Den italienske tenor Giovanni Zenatello og impressarioen Ottone Rovato ønskede i 1913 at fejre 100-året for fødslen af den kendte italienske komponist Giuseppe Verdi med opførelsen af AIDA. Projektet lykkedes og Arena di Verona blev verdens største koncerthus med plads til ca. 15.000 tilskuere.

AIDA opføres 18 gange i løbet af denne sommer. Sidste aften er den 8. september.  Der opføres også andre forestillinger i Arenaen denne sommer, blandt andet Romeo og Julie. Du kan læse mere på Arenaens egen hjemmeside ved at klikke her. Tidligere har store navne som Elton John, Simple Minds og Tina Turner givet koncerter i Arenaen.

Verona ligger i regionen Veneto i det nord-østlige hjørne af Italien. Byen har ca. 250.000 indbyggere. Ud over amfiteatret er den hyggelige by meget kendt for historien om Romeo og Julie. Du kan blandt andet se Julies gård med den berømte balkon.

Byen Verona er på UNESCOs verdensarvliste.

Blandt fodboldfans er Verona kendt for sine 2 klubber Chievo og Hellas Verona. Sidstnævnte er klubben hvor Preben Elkjær spillede. Elkjær kom til Verona i 1984 efter EM i Frankrig og blev hurtigt mega populær i byen med Arenaen. Ikke mindst året efter, da han var med til at sikre Hellas Verona det italienske mesterskab. Elkjær er fortsat meget populær på de kanter, hvor man ikke glemmer sine helte.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.