|

Boganmeldelse af ROMA

(FOTO: Motiv fra Via Vittorio Veneto i Rom)

Som fan af Rom og Italien nyder jeg at læse litteratur, der har med Støvelandet at gøre. Derfor blev jeg glad, da jeg fik bogen “ROMA” i gave.

I dette blogindlæg kan du høre mere om bogen, der bestemt fremstiller et andet Rom, end det du kender fra en klassisk “Turen går til Rom”.

Simen Ekern der tidligere har skrevet en biografi om Silvio Berlusconi, har denne gang fokus på den Italienske hovedstad.

Ned under overfladen

Som forfatteren skriver på bagsiden, er denne bog ikke “en turistguide eller nogen sødsuppebeskrivelse af den store by…..”. Her er jeg helt enig, men på en anden måde er bogen med til at kaste nyt lys over de områder, vi i forvejen kender i den evige stad.

Bogen starter med “La dolce vita” – det søde liv i 50’erne og 60’erne i Via Vittorio Veneto, (lige ved Piazza Barberini) – Datidens Hollywood. Herfra videre til forfatteren og samfundsdebattøren Pier Paolo Pasolini, der i 1975 blev fundet dræbt ved stranden i Ostia. Et mord der aldrig er blevet opklaret.

Forfatteren kommer også omkring De Røde Brigaders bortførelse og mord på den tidligere premierminister Aldo Moro i 1978. Han blev bortført i marts og i maj blev Moros lig fundet i en bil i Via Caetani.

Il Divo

Il Divo, den kristendemokratiske politiker Giulio Andreotti kommer der også fokus på. Han var premierminister 7 gange og blev senator på livstid. Andreotti døde sidste år.

Vi kommer også omkring selve byen med sine mere end 900 kirker, Vatikanet og udfordringer kirken og det politiske imellem.

Ekern kommer endelig også omkring fascismen og Mussolini, og de synlige tegn herpå i nutidens Rom.

I bogen er nævnt de relevante gader og bygninger, hvilket er godt for forståelsen, hvis du kender den Italienske hovedstad. På den måde bliver det meget autentisk. Bogen har givet mig et par steder, jeg skal se på mit næste besøg. Ikke mindst mindepladen for Aldo Moro i Via Caetani.

Ekern blev i 2011 tildelt litteraturprisen, “Brageprisen” for bogen. Prisen er tildelt i Norge siden 1992.

Se forsiden herunder og læs mere om bogen;
Simen Ekern – Roma “Nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søde liv.

Jeg anbefaler helt bestemt denne bog, hvis du ønsker at vide mere om nogle af de steder, du i forvejen kender i Rom. Den er med til at give forståelse og perspektiv.

GOD LÆSELYST 🙂

Lyst til at læse endnu mere om Rom ?

Hvis du svarer ja til det spørgsmål, vil jeg anbefale dig at hoppe ind på Saxo.com og se deres store udvalg af litteratur om Rom og Italien. Her bliver jeg af og til selv fristet. Hvis du lader dig friste og handler via mit link her, får jeg en lille provision. Den er med til at udvikle bloggen – dit køb bliver ikke dyrere af det.

Lyst til endnu mere om Rom ? – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.