Denne miniguide om Lucca er blevet til efter vores rundtur i Toscana, sommeren 2013. Du finder også guider om San Gimignano og Pisa. Nederst i denne artikel finder du billeder og links til Lucca.

Bymuren i Lucca
Bymuren i Lucca

Beliggenhed
Lucca ligger ca. 30 km. nordøst fra Pisa.

Kendetegn
Byen der er fuldstændig omgivet af volde, har et virkeligt hyggeligt centrum. Et oplagt mål for en shoppetur. Det er komponisten Giacomo Puccinis fødested.

Facts om byen
Der er omkring 90.000 indbyggere i den smukke by, der engang blev sikret af 126 kanoner. Der er i dag fodgænger og cykelsti  på de 12 meter høje volde, der er 4,2 km. lang.

Byens oplevelser

Giacomo Puccinis fødested er Corte S. Lorenzo 9. På Piazza Cittadella findes en flot skulptur af komponisten, der nok er mest kendt for operaerne La Bohème, Tosca og Madame Butterfly.

Piazza San Michele er næste stop. Det første øjet skuer er Chiesa di San Michele in Foro. Ordet “Foro” fortæller, at der i Middelalderen lå et romersk forum her. Kirken der fylder meget på denne plads har en meget synlig og speciel facade. Tårnet er også meget tydelig.

Torre Guinigi er også et besøg værd. Fra toppen af dette tårn, er der rig mulighed for at få de bedste billeder af Lucca. Tårnet der er blevet Luccas vartegn, er ca. 44 meter højt og stammer fra 1300-tallet.

Cattedrale di San Martino, byens domkirke fra det 12/13-århundrede.

Piazza Anfiteatro er en fantastisk plads. Oval og fyldt med restauranter og caféer. Det gamle romerske amfiteater, som lå her, skal bare opleves og da ikke mindst hvis man som jeg, er fan af italienske piazzaer.

Som nævnt i begyndelsen af artiklen er der masser af shoppemuligheder i Lucca. Der er et stort udvalg af specialbutikker. En mulighed er at følge Via San Paolino fra Piazzale Verdi. Når du kommer til Piazza San Michele, fortsætter du ad Via Roma til du kommer til Via Fillungo. Her fortsætter du indtil du kommer til Piazza Anfiteatro, hvor der så meget passende er rig mulighed for en pause, for at hvile benene.

Mere info
Vi parkerede på Piazzale Boccherini og gik ind i byen via Porta San Anna. I den vestlige del af Lucca. Her er betalingsanlæg. Der er mange parkeringsmuligheder rundt om byen, uden for voldene.

Turistkontoret ligger på Piazza Verdi, på venstre hånd, når du kommer ind via Porta San Anna.

Links til byen
Lucca Turistinformation

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.