|

Dronning Margrethes besøg i Rom og Tarquinia

Dronning Margrethe besøgte Rom og Tarquinia i sidste uge. I dette blogindlæg ser jeg tilbage på den danske regents ophold i Lazio-regionen.

Torsdag den 26. oktober 2017

Ankomst

Besøg på Cæsars Forum, hvor Dronning Margrethe fik en rundvisning. Her deltog repræsentanter fra det romerske bystyre anført af borgmester Virginia Raggi. Herudover deltog også den danske ambassadør i Italien, Erik Vilstrup Lorenzen samt direktøren for Roms antikvæsen Claudio Parisi Presicce.

Cæsars Forum ligger i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum. Dronningen blev præsenteret for udgravningsprojektet, der har stor prestige for danske arkæologer.

Hele projektet er sat til at vare tre år. Det dansk/italienske samarbejde udføres i samarbejde med Roms antikvæsen, der kaldes Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali.

Fredag den 27. oktober

Dagen startede kl. 10.00 med et besøg i Galleria Borghese, hvor Dronningen fik en rundvisning. Kunstmuseet ligger i den inspirerende park Villa Borghese.

Dronningen ankom til frokost i præsidentpaladset Palazzo del Quirinale kl. 13.25, hvor hun blev modtaget af den italienske præsident Sergio Mattarella. Besøget og frokosten varede indtil kl. 14.45, hvor der blev taget afsked.

Dronningen på besøg hos Mattarella: Se billederne her

Fejring af Det Danske Instituts 50-års jubilæum

Lørdag den 28. oktober

Omkring kl. 11.30 ankom Dronningen til middelalderbyen Tarquinia nordvest for Rom. Det blev en tur ned af memory lane for den danske monark, der som prinsesse besøgte området med sin morfar, den svenske Kong Gustav VI Adolf.

I Tarquinia, der i 2004 blev optaget på Unescos verdensarvsliste, besøgte Dronningen det middelagerlige rådhus, Palazzo Comunale, hvor hun blev modtaget af borgmester Pietro Mencarini. Her så hun freskerne i den gamle rådssal.

Senere på dagen, kl. 15.00 besøgte hun det arkæologiske museum Museo Nazionale Etrusco, der indeholder fund fra den etruskiske nekropol uden for Tarquinia.

Dagens besøg i Tarquinia sluttede kl. 16.30 ved den etruskiske Monterozzi nekropol, antikkens gravplads, der ligger uden for byen.

Få endnu mere om Rom i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.