|

Mezza maratona di Roma 2018

En juniaften i 2018 gennemførte jeg min anden halvmaraton. Den første var i Aarhus i 2017. Denne gang i den italienske hovedstad.

Kom med til Mezza Maratona di Roma 2018 og få et indtryk af løbet, der blev gennemført for andet år i træk.

Rom var meget varm i løbet af lørdagen men omkring kl. 21.00 var det tæt på at være mørk og temperaturen var lidt under 20 grader. Perfekt løbevejr.

Ruten

Løbet havde start og mål på Piazza del Popolo for enden af Corsoen.

Undervejs løb vi forbi nogle af Roms store seværdigheder som Den Spanske Trappe, Colosseum og Piazza Venezia. Løbet foregik primært på den østlige side af floden Tiberen, Der var dog en afstikker, hvor vi løb over Ponte Marconi og tilbage af Ponte Testaccio.

Trods Roms skiftende landskab, virkede ruten ret flad. De første 6-7 kilometer samt de sidste 4-5 kilometer var der flest tilskuere og den bedste stemning. Mange stod og gerne ville give os high-five – det var fedt og opmuntrende.

Masser af løbere klar til start

Der var fint med vandposter undervejs, efter 5, 10, 15 og 17,5 km. Indimellem, efter 7,5, 12,5 og 17,5 km. stod hjælperne klar med våde svampe, der var godt for nakken og armene. Et stort hit.

Undervejs på ruten var der desværre områder, hvor der var for lidt gadelys. Det gjorde at farten gik markant ned for mit vedkommende. Nogle steder i Rom handler det bare om at holde godt øje med underlaget, da det er meget ujævnt og der er huller i vejen.

Der var også pacers, der løb med balloner med tider fra 1,24 min. til 3,15 minutter. På den måde kunne man løbe efter dem, hvis man havde planer om at løbe turen på en bestemt tid.

Målstregen

Mere om løbet

Vi blev sendt afsted i tre hold. Første gruppe kl. 21, næste kl. 21.06 og resten kl. 21.12. Det var den sidste gruppe jeg startede i. 3486 gennemførte løbet i den romerske aften, der for mit vedkommende næsten blev til midnat, da jeg løb i tiden 2 timer, 28 minutter og 11 sekunder – 49 sekunder bedre end min første halvmaraton – SUCCES !!

Her er jeg fanget på Piazza Venezia med Emanule-monumentet i baggrunden

Mine splittider:

5 km: 35:10 min.

10 km: 1:10:20 min.

15 km: 1:45:30 min.

21,097 km: 2:28:11 min.

Ret stabilt omkring 35 minutter på de første tre splittider. Til gengæld satte jeg mere til fra 15 km og resten af løbet. Undervejs havde jeg en god fornemmelse for at slå nogle minutter af min tid fra sidste år. Jeg måtte dog erkende, at overskuddet ikke var der, hverken mentalt eller fysisk. Det er svært at tage højde for på forhånd.

Almindeligvis løber jeg 5 km. på omkring 30 minutter og 10 km på ca. 1:04:00, men når det så er sagt slog jeg stadig min rekord !!.

Efter at have passeret målstregen fik jeg den flotte medalje om halsen samt noget frugt og vand. Medaljen forestiller en løber foran Colosseum.

Med medaljen ved podiet selvom jeg var lysår fra at være der 🙂

Alt det praktiske

Tilmelding til løbet

Første step var at tilmelde mig løbet på Mezza Maratona di Roma.

Herudover skulle jeg have et løbekort “runcard” og et certifikat fra min læge, der skulle bekræfte, at jeg er klar til at løbe den slags løb. Certifikatet er et krav i italiensk lovgivning.

Løbekortet gælder 1 år og koster 15 euro. Det købes via hjemmesiden. Lægeerklæringen skal også udskrives fra hjemmesiden, udfyldes af lægen og derefter uploades på hjemmesiden. Min læge udfyldte erklæringen gratis.

Herudover betalte jeg 20 euro for at tilmelde mig løbet, hvilket betød at jeg samlet set betalte 35 euro for at deltage i løbet. Ganske fornuftig pris. Hvis jeg havde tilmeldt mig løbet senere kunne prisen løbe op i 35 euro i stedet for de 20 euro som jeg betalte for at tilmelde mig tidligt.

Udlevering af løbsnummer

Det var muligt at hente løbsnummer med chip dagen inden løbet eller på selve dagen. Det foregik i nogle opsatte telte i Viale Adamo Mickievicz ved Pinciohøjen tæt ved Piazza del Popolo. Udover løbsnummeret fik jeg udleveret en løbetrøje fra NewBalance samt en flaske vand.

Udlevering af startnumre ved Pincio-højen

Navn og løbetid på medaljen

Det var muligt at give medaljen et personligt præg. For 6 euro kunne jeg få graveret mit navn og løbetiden på bagsiden af medaljen. Jeg købte det på løbets hjemmesiden inden løbet. Efter afslutningen af løbet gik jeg direkte til stedet på Piazza del Popolo, hvor de gjorde det med det samme.

Løbets officielle side er Mezza Maratona di Roma.

Næste år løbes Mezza Maratona di Roma den 15. juni 2019.

Hvis du har spørgsmål til løbet, er du velkommen til at skrive til mig via kontaktformularen på forsiden af bloggen.