| |

Tørkealarm i fem italienske regioner

Fem nordlige regioner i støvlelandet var erklæret i undtagelsestilstand i juli 2022. Der kæmpes mod den værste tørke i 70 år, erklærer den italienske regering i denne uge.

Regionerne er Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Regeringen har bevilget 36,5 millioner euro, der skal fordeles mellem de fem regioner. Midlerne skal bruges til at håndtere vandmanglen i de fem områder omkring PO-floden, der er Italiens længste flod med sine 652 kilometer.

PO-floden udspringer i de vestlige Alper og udmunder i Adriaterhavet nær Venedig. Vandstanden i floden er på sit laveste niveau i 70 år.

Mariastella Gelmini, Italiens minister for regionale anliggender udtaler til RAI News, at vandkrisen kræver en national indgriben. Prioriteringen går på at garantere drikkevand til borgerne. Dernæst at hjælpe virksomheder og den hårdt ramte landbrugsindustri.

ROMS VAND: LÆS MIN ARTIKEL OM VANDNÆSER, FONTÆNER og AKVÆDUKTER

Ministeren kommer i samme forbindelse med en kritik – “den nuværende vandkrise fremhæver en allerede kritisk situation i vores land – at der i årtier ikke er bygget nye reservoirer og dæmninger – vi har derfor med en forældet infrastruktur samt utætte akvædukter at gøre”.

Tørken er blevet forværret af utroligt varmt vejr tidligere på sæsonen end normalt samt lavere nedbør end tidligere år.

Der er ikke blot problemer i NordItalien. Præsidenten for Lazio-regionen, Nicola Zingaretti, hvor Rom ligger, beskriver også situationen som værende alvorlig. Ifølge nyhedsbureauet ANSA har han bedt regionens borgmestre om at indføre vandbesparende foranstaltninger.

Lavere vandstand i Tiberen

Roms borgmester råder også byens borgere til at spare på vandet. Ifølge nyhedsbureauet er der ikke planer om rationering på vand udtaler han. Vandstanden i floden Tiberen der løber gennem den italienske hovedstad er 1 meter lavere på nuværende tidspunkt end på samme tidspunkt sidste år.

Tiberen i Rom med Ponte Sisto og kuplen på Peterskirken i baggrunden

Inspiration til din ferie i Rom – køb mine e-bøger her

Konkrete tiltag i Milano

I Milano i Lombardiet har borgmesteren dikteret, at vandet i de offentlige fontæner skal lukkes. Man forventes at lukke for vandet i halvdelen af byens springvand. Dem der huser fisk eller planteliv, vil fortsat fungere som normalt. Ligeså vil drikkefontænerne.

Milanos indbyggere er endvidere opfordret til ikke at fylde private swimmingpools, vaske biler hjemme mv.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.