| |

Vinter OL 2026 til Italien

Milano i regionen Lombardiet og Cortina d’Ampezzo i Veneto-regionen bliver værter for den 25. udgave af de Olympiske Vinterleje i 2026. Det blev offentliggjort af IOC Præsident Thomas Bach på et pressemøde den 24. juni 2019.

Afgørelsen blev truffet i en afstemning blandt medlemmerne af den Internationale Olympiske Komité. Her stemte 47 for det italienske bud, mens 34 stemte for Stockholm.

OL kommer derved til at foregå i en ramme fra det historiske centrum og de fashionable gader i modebyen Milano til bjergtoppe og bjerglandsbyer i Dolomitterne.

Åbningsceremonien vil finde sted på Stadio San Giuseppe Meazza i Milano, hvor de to fodboldklubber, Milan og Inter spiller sine hjemmekampe.

Giuseppe Meazza i Milano

Udover de to hovedbyer bliver der arrangementer i Verona, Val di Fiemme, Valtellina og Anterselva.

Afgørelsen i Schweiz

Afsløringen fandt sted i Swiss Tech Convention Center i Lausanne i Schweiz. Her deltog en lang række prominente navne, bl.a. den italienske premierminister Giuseppe Conte, Milanos borgmester Beppe Sala og Marcello Lippi – tidl. italiensk landstræner og verdensmester i fodbold fra 2006. Herudover deltog tidligere italienske olympiske medaljetagere.

Cortina d’Ampezzo vært for anden gang

Det er første gang, at Milano skal lægge navn til OL. Det er derimod anden gang, at Cortina d’Ampezzo er værtsby – det skete i 1956. Herudover har Italien været værter for Sommer OL 1960 i Rom og Vinter OL 2006 i Torino. Således er det fjerde gang, at OL kommer til støvlelandet.

MERE OM MILANO: LÆS GUIDE TIL MODEBYEN HER

Dronningen af Dolomitterne

Cortina d’Ampezzo, eller blot Cortina, er en perle midt i de italienske alper, kun to timer nord for Venedig. Beliggende i den brede og solrige Ampezzo-dal er den lille by omgivet i alle retninger af nogle af de mest naturskønne tinder i Dolomitterne. Området er på UNESCOs verdensarvsliste.

De Olympiske Vinterlege afvikles fra den 6. – 22. februar, mens de Paraolympiske Lege forgår fra den 6. – 15. marts 2026.

Vinter OL siden 1994

2022Beijing
2018PyeongChang
2014Sotji
2010Vancouver
2006Torino
2002Salt Lake City
1998Nagano
1994Lillehammer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Skal du også til Rom ? køb mine e-bøger og få flere oplevelser

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.