| | | |

Workshop om den syditalienske region Calabrien i København

Det var med en vis spænding i kroppen, at jeg hoppede på toget fra Randers kl. 05.34 mandag morgen den 7. oktober mod hovedstaden.

Formålet med rejsen tværs over landet var workshoppen “Brand Calabria Travel & Taste” i Moltkes Palæ i København. Det Italienske Handelskammer i Danmark stod for arrangementet, der havde til formål at udbrede kendskabet til regionen Calabria i det sydlige Italien.

I de smukke rammer i Moltkes Palæ lige bag Amalienborg, deltog næsten 40 virksomheder med adresse i Calabrien. De opererer inden for turisme, vin og gastronomi.

Inde i den pragtfulde sal med store lysekroner og stuklofter var opstillet tre lange borde, hvor de 40 virksomheder havde fordelt sig. Herfra var det bare at kaste sig ud i det for at blive klogere på de syditalienske gæster.

Workshop om Calabrien i skønne omgivelser

Herunder kan du læse om seks af de virksomheder, jeg fik en snak med i løbet af den 3½ timers lange workshop. Undervejs blev vi forkælet med en yderst lækker buffet – naturligvis på italiensk – kronet med tiramisu til dessert, selvfølgelig.

Dolciterre – Sorelle Garzo

Antonio repræsenterede de tre søstre, “Sorelle Garzo”, der sælger olivenolie fra deres olivenplantage ved byen Seminara, der ligger 50 kilometer nord-øst for Reggio Calabria, der er den største by i Calabrien målt på indbyggere. Maria Rosa, Consuelo og Alessia driver produktionen videre efter deres far Pietro, der startede virksomheden for 40 år siden.

Dolciterre
Via Fontana Santa Maria
89028 Seminara
Oliodelciterre.it

Olivenolie fra de 3 søstre Garzo ved Reggio Calabria

Visit Cosenza

Jeg mødte også Federica fra Visit Cosenza. Byen ligger i den nord-vestlige del af regionen. Cosenza-provinsen er den folkerigeste i Calabrien. Visit Cosenza arbejder med at guide turister, så de får den bedste oplevelse når de besøger området.

Visitcosenza.it

Sgambelluri

Elisabetta repræsenterede Sgambelluri, som laver yderst lækre hjemmelavede chokolader. Sgambelluri er samtidig et efternavn, der tilhører Salvatore, der stiftede virksomheden i 1951. Allerede som 12-årig begyndte han at eksperimentere med chokoladens kunst. I dag er hans fire sønner aktive deltagere i virksomheden. Chokoladeproduktionen foregår i Siderno, der ligger lige syd for Calabriens hæl ud helt ud til Ioniske Hav.

Dolci Peccati
Via Conciliazione 10
89048 Siderno
Sgambelluri.it

Fristende lækkerier fra Sgambelluri

Feudo Gagliardi

Den skønne familien Vozzo driver en agriturismo blot 6 kilometer fra Ioniske Hav tæt ved byen Caulonia. Det er nord for Siderno, hvor Sgambelluri ligger. Her på stedet bor man som gæst så at sige midt mellem vinrankerne i flotte landlige omgivelser. Her er der mulighed for blot at booke overnatning, men ellers er familien leveringsdygtig i hele paletten fra morgenmad over frokost til aftensmad. Udover vin producerer familien bla. olivenolie, frugter og marmelader.

Agriturismo Feudo Gagliardi
Via Trastevere 88A
89047 Roccella Jonica
Feudogagliardi.it

Castrum Vetus er en glimrende rødvin fra Feudo Gagliardis vingård

Costantino Agriturismo

I to århundrede har familien Costantino drevet agriturismo tæt ved byen Maida, der ligger vest for Catanzaro, der er hovedstad i Calabria.

På workshoppen mødte jeg Mariangela, der er manager på stedet, der blot ligger 12 kilometer fra regionens lufthavn i Lamezia Terme.

Den primære produktion på farmen består af olivenolie. Der er oliventræer på 60 hektar af det samlede areal på 160 hektar. Herudover dyrkes bl.a. frugt og korn.

Stedet har en restaurant og 15 værelser, der ligger i landlige omgivelser, omgivet af en botanisk park. Her er også pool og minigolf.

Costantino Agriturismo
Localita Donnantonio
88025 Maida
Agriturismocostantino.it

CalabriaGusto

Oste og Italien hører bare rigtig godt sammen. Virksomheden der har eksisteret i mere end 60 år producerer mere end 50 produkter, hvor mælk er grundproduktet. På workshoppen talte jeg med Raffaele og Maria Elena, der arbejder med salg.

CalabriaGusto
Via Britannia 3
87067 Corigliano-Rossano
Calabriagusto.com

Det Italienske Handelskammer

Kammeret er en aktiv partner for at skabe business mellem Italien og Danmark. Turisme, gastronomi og vin er de primære fokusområder.

Kammeret yder assistance hvis fx. en italiensk virksomhed ønsker at etablere sig i Danmark. De arrangerer også messer og sætter møder op.

Herudover laver de markedsdata i form af analyser, nyhedsbreve og publikationer.

Tredje fokusområde er rådgivning inden for skat og HR-relaterede opgaver.

Det italienske Handelskammer
H.C. Andersens Boulevard 37, 5
Danitacom.dk
1553 København V

Calabrien

Regionen er den sydligste på det italienske fastland, lige nord for Sicilien. Regionen består af fem provinser, Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio Calabria og Vibo Valentia. Under de fem regioner findes 404 kommuner. Der bor næsten to millioner i regionen. Reggio Calabria er den klart største by med godt 180.000 indbyggere. Catanzaro er regionens hovedby – her bor omkring 90.0000 mennesker.

Moltkes Palæ

Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade 2 ligger lige bag ved Amalienborg. Haandværkerforeningen ejer bygningen i dag.

Den smukke bygning og endnu smukkere indre blev opført i 1702 og udvidet i 1878 og 1932. Palæet har tidligere været brugt som bolig for bl.a. adelsmænd, grever og andre fra det pæne borgerskab.

Klokken 16.52 gik turen fra Hovedbanegården og retur mod Jylland efter en yderst spændende dag, der var med til at give et godt billede af regionen Calabrien. Det er med til at give sådan en oplevelse vægt, når man får historierne fra folk, der selv lever i området.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.