Julen i Rom anno 2015

 

FOTO: Juletræ på Termini i Rom.

I dette blogindlæg tager jeg på en rundtur i  den Italienske hovedstad for at se, hvordan den tager sig ud her i juletiden.

Det traditionelle juletræ på Peterspladsen er kommet op. Her finder du også årets julekrybbe. Den består af 24 figurer i naturlig størrelse, skåret i træ og malet. Maria, Josef og Jesusbarnet er vist sammen med de 3 vise mænd, der kommer for at tilbede barnet. Julekrybben er doneret af ærkebispedømmet i Trento i det nordlige Italien.

Du finder også flotte juletræer på Piazza Venezia og ved ved Colosseum. Begge træer er ca. 20 meter høje og hvert træ har 24000 LED-pærer, der lyser træerne fint op. Begge træer er doneret til byen.

LÆS MERE OM JULETRÆET PÅ PETERSPLADSEN: Julen 2015 kommer med Jubelåret

Julekrybber er populære i Rom på denne tid og der er mange af dem rundt i byen. Det mest kendte sted er nok 100 Presepi, Sala del Bramante på Piazza del Popolo. I år er den 40. årgang af juleudstillingen, der kan besøges dagligt kl. 9.30-20.  Her er julekrybber både fra Italien og andre lande. Udstillingen løber frem til den 10. januar 2016. Læs mere på den officielle hjemmeside herunder:

JULEUDSTILLING I ROM: Flere end 100 julekrybber på ét sted

Atac Roma der har ansvaret for den offentlige trafik i hovedstaden er også kommet i julehumør. I juleperioden fra søndag den 6. december til 6. januar har man pyntet en af de gamle sporvogne med masser af julelys. Sporvognen kører på ruten Porta Maggiore – Viale delle Belle Arti – Piazza Risorgimento – Parco Celio – Pyramide. Den kører i tidsrummet kl. 18 – 21.30.

SE BILLEDERNE: Sporvogn med julelook

Fire metro-stationer vil også være særligt pyntede. Det drejer sig om Termini, Ottaviano, San Giovanni og San Paolo. Begge projekter er lavet i samarbejde med Ferrarelle, der i mere end 100 år har produceret mineralvand.

Julemarkeder er der masser af rundt omkring i Rom. Du finder en opdateret liste ved at klikke på dette opdaterede link her.

Har du besøgt Rom i Juletiden eller er du der lige nu ? Send gerne julebilleder, som vi kan dele med andre fans af Italien. Send til info(a)forzaitalia.dk

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.