|

Rom fylder 2776 år den 21. april

(FOTO: Domitians stadion på Palatinerhøjen i Rom)

Natale di Roma. Roms fødselsdag er den 21. april 753 før Kristus, fortæller legenden – og dem skal man nogle gange tage med et gran salt.

Legenden om tvillingerne Romulus og Remus. Romulus vandt duellen, dræbte sin bror og grundlagde Den Evige Stad med udgangspunkt på Palatinerhøjen.

ROMS GRUNDLÆGGELSE: Læs hele legenden om Romulus og Remus 

Almindeligvis fejres begivenheden over flere dage i den Italienske hovedstad. Det var der dog ikke noget af i 2020 og 2021 på grund af covid-19, hvor pandemien satte sine markante spor. I år kommer fejringen dog til at ligne den traditionelle markering.

Colosseum i Rom den 13. april 2020. Foto: Salvatore Caramanna

Herunder noget af det der plejer at foregå.

Traditionen tro fejres begivenheden med mange arrangementer over flere dage. I 2023 er det fra den 20. – 23. april. Søndag er der den traditionelle parade/optog med start på Circus Maximus der ender på Via Fori Imperiali – den imponerende boulevard mellem Colosseum og Piazza Venezia.

Legenden om Romulus og Remus
Ulvinden med Romulus og Remus, som ses mange steder rundt i Rom.

På selve dagen den 21. april er der ekstraordinært længe åben hos mange muséer. Samtidig er der gratis adgang hertil og til en lang række andre aktiviteter i byen denne dag.

Som nævnt skete Roms grundlæggelse på Palatinerhøjen – en af Roms 7 høje. Området her mellem Forum Romanum var det fornemste kvarter i antikkens Rom, med grønne områder og skønne udsigter. Her havde de romerske kejsere deres residenser. Du kan også gå på jagt efter kejser Augustus’ hus og hans hustru Livias hus.

Skal du booke billetter hjemmefra inden din ferie i Rom ? Klik her og læs mine gode råd.

Du kan købe en billet der gælder både til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen. Den gælder i 2 dage, så der er god tid til at se nærmere på disse interessante områder i den Italienske hovedstad. Læs mere om billetten ved at klikke her.

Du kan også booke en guidet tur, hvis du ønsker endnu mere viden. Denne tur kan du booke via min aftale med Viator. Du kan læse mere om den guidede tur ved at klikke på dette link. Hvis du køber via linket, modtager jeg en provision, der er med til at udvikle bloggen og give dig den bedste oplevelse her på bloggen.

TILLYKE MED FØDSELSDAGEN TIL DEN EVIGE STAD

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få inspiration til din tur – køb mine e-bøger om Rom

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.