Den klassiske italienske pesto har sit udspring i regionen Ligurien, der ligger i den nord-vestlige del af Italien helt ud til Middelhavet.
Den helt centrale ingrediens i pesto er basilikum eller helt præcist basilico Genovese, når vi har de liguriske briller på. Pesto-saucen er helt oplagt at lave om sommeren, hvor du kan dyrke din egen basilikum i haven eller i en potte på altanen.

Disse varer skal du bruge:
1 stor bundt frisk basilikum, fx. en hel potte
5 spsk. olivenolie
3 fede hvidløg
30 gram parmesan eller pecorino romano
50 gram pinjekerner
salt

Sådan gør du:
- Skyld basilikumbladene.
- Rist kernerne på en pande, så de får en gylden overflade.
- Giv evt. hvidløgene et hurtigt opkog for at tage toppen af smagen.
- Hak alle ingredienser fint.
- Bland det hele sammen og blend det.
- Smag til med salt og vurder om der skal tilføjes mere olivenolie.

Det kan du bruge pesto til:
Rør det i pastaen og få en lækker smag.
Brug som smag i en sandwich eller Italiensk panini.
Som dressing i salater.
Ovenpå ristet brød eller bruschetta.
På pizzaen i stedet for tomatsauce.
Som dip til fx. de italienske brødstænger grissini.

På billedet herover er pestoen blandet i en økologisk bucatini fuldkornspasta fra La pasta di Lorenzo.
God fornøjelse med saucen og velbekomme 🙂