Largo di Torre Argentina i Rom

Largo di Torre Argentina i Rom

Area Largo di Torre Argentina i Rom – stedet hvor Cæsar blev myrdet i 44 f. Kr.

Vi er på Corso Vittorio Emanule II. Mellem de to kirker Chiesa del Gesù og Basilica di Sant’Andrea della Valle. Måske du har stået ved busstoppestedet ved Largo Argentina ud for boghandleren Feltrinelli og tænkt, hvad det er på den anden side af Corso Vittorio.

Jeg tror aldrig, jeg har oplevet et sted i Rom med flere katte, når jeg har stået og kigget ned fra gadeplan.

Fra 20. juni 2023 er området åbnet for offentligheden. Det giver dermed en mulighed for at komme helt tæt på. Entré.

Navnet Argentina

Largo di Torre Argentina har ikke noget med landet Argentina at gøre.

Navnet knytter sig derimod til den pavelige ceremonimester og biskop Johannes Burckardt. Han kom til Rom fra Strasbourg. Det hedder Argentoratum på latin – Argentina.

Han levede fra 1450 til 1506. Han blev berømt for sin dagbog, hvor han beskrev kirkelige ceremonier. Han skrev også om nogle pavers mere eller mindre heldige og uheldige optrædener.

Han var ganske velhavende. I 1503 byggede han et palads med tilhørende tårn (torre) i Via del Sudario 44. Tårne var på den tid et statussymbol, der vidnede om rigdom.

Pompejus' curie i Rom

Curiaen, hvor Cæsat blev myrdet i 44 f. Kr.

Indtil 1926 var området dækket af græs. Herefter tog de arkæologiske udgravninger fart. De har vist, at her har været fire templer fra den romersk republikanske tid. Bagved er et stort podium af bevarede tufblokke. Det hørte til Pompejus’ berømte curie, hvor Cæsar blev myrdet den 15. marts 44 f. Kr. Curien var det sted, hvor Senatet mødtes i årene frem mod Romerrigets fødsel.

Omkring Largo di Torre Argentina

På pladsens vestlige side, ved Via di Torre Argentina findes teatret “Teatro Argentina”. Det åbnede i 1732. Her har været store opsætninger af navne som Rossini, Donizetti og Verdi.

I oldtiden lå her et andet teater, opført af Gnæus Pompejus. Et enormt teater med plads til mere end 25.000 tilskuere.

November 1880 stod Teatro dell’ Opera færdig på Viminal-højen nær Piazza Repubblica. Det er i dag Roms Opera. Teatro Argentina fungerer derfor mest som ballet- og skuespilhus i dag.

På pladsens sydlige del er et tårn og en portico. Det er Torre del del Papito. Burckardts tårn er ikke synlig længere.

Bulgari betalte for restaurering i 2018

Det er blevet populært for private virksomheder at støtte restaureringsprojekter i Rom. Når kommunekassen ikke ligefrem bugner af penge, ligner det den eneste mulighed for at holde Roms legendariske seværdigheder nogenlunde intakte.

Tidligere har forretningsmanden Diego Della Valle støttet et restaureringsarbejde på Roms største og mest besøgte attraktion Colosseum. Modehuset Fendi betalte tilsvarende for en forskønnelse af Roms største fontæne, Trevifontænen.

Bulgari der forhandler smykker og andre luksusprodukter, betalte tidligere for en anden af Roms topseværdigheder, Den Spanske Trappe. I 2018 betalte Bulgari igen. 800.000 euro for en restaurering af Area Sacre di Largo di Argentina.

Få endnu mere Rom i din indbakke – tilmeld dig mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.