|

Det Franske Kunstakademi i Rom fejrer 350 år

 

(FOTO: Villa Medici i Rom)

Midt i februar fejrede Det Franske Kunstakademi i Rom sit 350 årige jubilæum. Det skete med en række kulturelle arrangementer. Fejringen går med at fortælle akademiets historie tilbage til starten den 11. februar 1666. Akademiet blev skabt af Louis XIV.

Oprindeligt lå akademiet i Palazzo Capranica inden det i 1803 på opfordring af Napoleon, flyttede til den nuværende placering i Villa Medici.

Villa Medici ligger på Pincio-højen i den sydlige del af Villa Borghese – Roms mest kendte park. Pragtvillaen stammer helt tilbage fra 1564. Herfra er du også tæt på Piazza del Popolo og Den Spanske Trappe.

Selve villaen blev skabt på initiativ af den rige kardinal Giovanni Ricci di Montepulciano. Efter hans død blev den overtaget af kardinal Federico Medici, som den har sit navn fra. Villaen har tidligere huset kunst som i dag kan ses i Uffizierne i Firenze.

ROMS GRUNDLÆGGELSE: Læs om de 7 høje her

Den flotte villa og tilhørende have der kan besøges, er skabt af Annibale Lippi. Måske med hjælp fra Michelangelo.

Villa Borghese er en smuk og frodig park der bestemt er et besøg værd. Tag en pause fra din jagt på seværdigheder og tag et break på græsset under pinjetræerne. I den nordlige del af parken ligger Roms zoologiske have Bioparco.

Du finder stedet her;

Académie de France à Rome – Villa Medici
Viale Trinità dei Monti, 1 00187 Roma

DEN OFFICIELLE SIDE: Villa Medici

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.