|

Det Franske Kunstakademi i Rom fejrer 350 år

(FOTO: Villa Medici i Rom)

Midt i februar 2016 fejrede Det Franske Kunstakademi i Rom sit 350 årige jubilæum. Det skete med en række kulturelle arrangementer. Fejringen går med at fortælle akademiets historie tilbage til starten den 11. februar 1666. Akademiet blev skabt af Louis XIV.

Oprindeligt lå akademiet i Palazzo Capranica inden det i 1803 på opfordring af Napoleon, flyttede til den nuværende placering i Villa Medici.

Den smukke udsigt fra terassen på Pincio-højen ned over Piazza del Popolo

Villa Medici ligger på Pincio-højen i den sydlige del af Villa Borghese – Roms mest kendte park. Pragtvillaen stammer helt tilbage fra 1564. Herfra er du også tæt på Piazza del Popolo og Den Spanske Trappe.

Selve villaen blev skabt på initiativ af den rige kardinal Giovanni Ricci di Montepulciano. Efter hans død blev den overtaget af kardinal Federico Medici, som den har sit navn fra. Villaen har tidligere huset kunst som i dag kan ses i Uffizierne i Firenze.

ROMS GRUNDLÆGGELSE: Læs om de 7 høje her

Den flotte villa og tilhørende have der kan besøges, er skabt af Annibale Lippi. Måske med hjælp fra Michelangelo.

Villa Borghese er en smuk og frodig park der bestemt er et besøg værd. Tag en pause fra din jagt på seværdigheder og tag et break på græsset under pinjetræerne. I den nordlige del af parken ligger Roms zoologiske have Bioparco.

Villa Borghese – læs min guide til rundtur her

Tempio di Esculapio ved søen i Villa Borghese

Du finder stedet her;

Académie de France à Rome – Villa Medici
Viale Trinità dei Monti, 1 00187 Roma

DEN OFFICIELLE SIDE: Villa Medici

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Endnu flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Tips til guidede ture på din tur til Rom >>

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.