|

Præsidentens Quirinale-fontæne åben igen

 

(FOTO: Piazza Quirinale med præsidentpaladset)

Der er godt gang i restaureringen af Roms historiske seværdigheder – jeg har tidligere skrevet om restaureringen af Colosseum og Trevifontænen. Nu har fontænen ved Præsidentpaladset på Piazza del Quirinale også fået en forskønnelse.

Granitbassinet på Piazza del Quirinale blev opstillet i 1818. Det skal tidligere have fungeret som drikketrug for kvæget på Forum Romanum. Lige bag fontænen står obelisken, der oprindeligt stod ved Augustus´mausoleum. Den fik sin nuværende placering i 1786. Fontænen kaldes også Monte Cavallo – hestebjerget.

Læs om QUIRINALE – Den højeste af Roms 7 høje

På hver sin side af obelisken står de 2 tvillinge ryttere, dioskurerne Castor og Pollux med deres stejlende heste. De blev placeret her i 1588 efter ordre fra Pave Sixtus V. Oprindeligt var de at finde ved Konstantins Termer.

 

Fontænen med obelisken og statuen i baggrunden
Fontænen med obelisken og statuen i baggrunden

Quirinalpaladset som du kan se på det øverste billede på siden, blev bygget 1573-1585 af pave Gregor XIII som pavernes sommerbolig. Efter Italiens forening i 1870 fungerede paladset som kongelig residens. Den 2. juni 1946 stemte Italien ja til fremover at være republik og siden den dag, er det den siddende Italienske præsident, der har boet her. Italiens nuværende præsident er Sergio Mattarella, der har bestridt embedet siden januar 2015.

Til højre for paladset ligger Palazzo della Consulta, der stod færdig i 1737. Byggeriet blev bestilt af pave Clemente XII. Bygningen tilhørte pavedømmet men har siden 1955 huset Italiens Højesteret. Tidligere har flere ministerier haft til huse her.

Den imponerende store plads er bestemt et besøg værd. Her kan du også opleve vagtskiftet ved pladset klokken 18 om sommeren og klokken 16 om vinteren.

FIK DU OGSÅ LÆST ?

Fontana di Trevi: Atter vand i Roms Trevifontæne

Roms vigtigste monument: Stilladserne fjernes fra Colosseum

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.