|

8 gratis museer i Rom

I denne artikel kan du læse om 8 mindre museer under Roms kommune. De har alle det tilfælles, at der er gratis adgang. Og de er knap så kendte, men med hvert sit kendetegn og særpræg for historien.

Nederst i artiklen er der link, hvor du kan læse mere om de enkelte museer.

Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco

Privat samling doneret af Giovanni Barracco til Rom i 1902. Museet indeholder 400 figurer, fordelt på 2 etager. Kunsten stammer fra Middelhavslandene. Her er græske og romerske skulpturer. Der er også etruskisk og egyptisk kunst.

Giovanni Barracco blev født den 28. april 1829 og døde den 14. januar 1914.

Du finder udstillingen i Palazzo della Farnesina ai Baulari, Corso Vittorio Emanuele 166A, tæt ved Campo dei Fiori.

Museo delle Mura

Et arkæologisk museum om Roms Aurelianske mur og dens tilblivelse. Muren var omkring 18 km. lang og virkede helt frem til Roms indlemmelse i Italien. Du kan også blive klogere på den første mur i Rom, Servius-muren, der dækkede et meget mindre areal.

Der er mulighed for at komme op og gå på den Aurelianske mur omkring museet. Museet i dens nuværende form åbnede i 1990.

Museet findes ved begyndelsen af Via Appia Antica – adressen er Via di Porta San Sebastiano 18.

Læs om mit besøg på museet her.

Museo di Casal de’Pazzi

Det lille museum er en rejse langt tilbage i tiden – til romerrigets tid og om livet dengang. Her er en 3d-konstruktion af dyre- og menneskelivet dengang. Der er både udstilling inde og ude.

Du finder museet i Via Egidio Galbani 9.

Villa di Massenzio

Et godt stykke ude af Via Appia Antica, efter San Sebastiano-katakomberne findes resterne af en imponerende villa. Her boede kejser Maxentius. Han var kejser i Rom og kendt fra slaget mod Konstantin den Store ved den Milviske Bro i det nordlige Rom i 312.

Villa di Massenzio ligger på Via Appia Antica 153.

Tag en slapper – se Rom fra en bus

Big Bus Rome er en idé, hvis du ønsker at se byen fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så derudfra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler mine ben. Og så kan du hoppe af op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet her, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Museo della Repubblica Romana e della Memoria Garibaldina

Musseet fortæller om frihedskæmperen Giuseppe Garibaldi og hans følgere, de såkaldte rødskjorter, der bakkede op om Garibaldi. En bevægelse (risorgimento) der endte med stiftelsen af Kongeriget Italien.

Du finder det lille museum i Porta San Pancrazio, en af de oprindelige porte i den Aurelianske bymur. Adressen er Largo di Porta Pancrazio i Trastevere-området.

Museo Napoleonico

Museum om Napoleon og hans familie. I de 10 rum findes malerier, møbler, kunst og en masse andre personlige ejendele fra Napoleon og hans familie.

Piazza di Ponte Umberto I lige ved broen Ponte Umberto, der løber over Tiberen.

Museo Carlo Bilotti

Privat samling med mange værker af  den italienske maler Giorgio De Chirico, der levede fra 1888 til 1978.

Viale Fiorello La Guardia 6 i parken Villa Borghese.

Museo Pietro Canonica

Musseet er dedikeret til kunstneren Pietro Canonica, der levede fra 1869 til 1959. Han var også musiker og komponerede flere operaer. I 1950 nominerede den daværende italienske præsident Luigi Einaudi ham som senator på livstid for sit gode arbejde.

Viale Pietro Canonica 2 i Villa Borghese.

Mere information

Beskrivelse på engelsk af alle 8 museer her.

Har du husket transfer fra og til lufthavnen ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet. Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Få ekstra input til din ferie i Rom – køb mine e-bøger her >>

 
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.