Piazza di S. Andrea della Valle

Martin Luther får en piazza i Rom

 

Onsdag den 16. september fik reformatoren, den tyske teolog Martin Luther opkaldt en plads efter sig i den Italienske hovedstad. Pladsens navn er Piazza Martin Lutero. Denne begivenhed har ført en del debat med sig.

Nogle mener, det er en hån mod den katolske tro, at faderen til den protestantiske tro har fået sin plads midt i den katolske højborg. Roms borgmester Ignazio Marino, der deltog ved indvielsen mener, at Rom accepterer andre trosretninger. Rom er centrum for kristendommen og er en by, der byder velkommen til andre kulturer og religioner, der ønsker at bygge en bedre verden og det kan man gøre ved, at nedbryde barrierer og fordomme slutter borgmesteren.

PIAZZA MARTIN LUTERO: Se billeder fra indvielsen her

Martin Luthers holdning var, at pavens ophøjethed og magt ikke er begrundet ud fra bibelen. Luther gik så langt som til at give udtryk for, at paven var antikrist selv eller hans udsending, fordi han satte sig selv i Kristi sted og dermed udfordrede Guds vrede. Hele denne stridighed første til, at Luther den 3. januar 1521 officielt blev bandlyst i Rom.

Martin Luther blev født 10. november 1453 i Eisleben, sydvest for Berlin i Tyskland og døde samme sted 62 år gammel i 1546.

I 1510-11 var han i Rom som repræsentant for klostret i Wittenberg. Den 31. oktober  1517 hængte Luther sine 95 teser op på kirkedøren til Wittenberg Slotskirke, hvilket førte til Reformationen i Europa. 500-året markeres i 2017.

Det romerske bystyre besluttede tilbage i marts 2015, at Luther skulle have sin plads. Afgørelsen blev dermed truffet 6 år efter, at den evangelisk-lutherske kirke i Italien anmodede om det.

Du finder Piazza Martin Lutero i Colle Oppio-parken nord for Colosseum. På den lille pladse er der også en fontæne.

Står du lige og planlægger turen til Rom ? Læs opdateret guide om den offentlige trafik i Rom

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.