| |

Farvel til Letta

Palazzo Quirinale i Rom - bolig for Italiens præsident Giorgio Napolitano.
Palazzo Quirinale i Rom – bolig for Italiens præsident Giorgio Napolitano.

Italiens premierminister Enrico Letta tog fredag ved 13-tiden en tur forbi Palazzo

Quirinale i den romerske hovedstad for at aflevere sin afskedsbegæring til støvlandets præsident Giorgio Napolitano.

Læs også: 87-årige Napolitano fortsætter som Italiens præsident.

Den nye mand på posten bliver formentlig Matteo Renzi, som har samme partifarve som Letta. Årsagen til skiftet skyldes interne stridigheder hos Partito Democratico, PD. Det endte med en afstemning blandt partiets medlemmer, hvor 136 stemte JA for en ny regering, 16 stemte NEJ og 2 undlod at stemme. Klart nederlag for Letta.

Renzi er en ung politiker, født i Firenze i 1975, hvor han siden 2009 har været borgmester. Han blev i december 2013 valgt som formand for PD med 67 % af stemmerne. Hvis han bliver premierminister, bliver han den yngste på posten i Italien nogensinde.

Letta der tiltrådte som premierminister i april sidste år, nåede således knap nok 10 måneder på posten. Hermed er der endnu en gang skabt usikkerhed i det politiske landskab på en dag, hvor der ellers kom positive økonomiske nyheder. Italiens BNP blev i 4. kvartal i 2013 målt til en stigning på 0,1%. Umiddelbart ikke et tal der lyder af meget, men når man tænker på at der de forrige 9 kvartaler har været tale om negative fortegn, er dette dog et lyspunkt.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.