| |

Slaget ved Ponte Milvio i Rom

Floden der løber gennem Rom, Tiberen, har spillet en stor rolle i Roms historie.

Kort fortalt fortæller legenden, at tvillingerne Romulus og Remus blev placeret i en kurv i Tiberen inden de endte hos ulvinden, hvor de voksede op. Romulus dræbte Remus og grundlagde Rom den 21. april i år 753 før Kristus.

LÆS MERE OM ROMS GRUNDLÆGGELSE HER

Ponte Milvio

Ponte Molle

Ponte Milvio, der også kaldes Ponte Molle er en af de ældste broer i Rom. Den er 136 meter lang og 8 meter bred. Broen er en gangbro og således ikke åben for biler. Det har den ikke været siden 1978. Nærmeste trafik bliver i dag ledt over ved Ponte Flaminio.

Oprindeligt var den en træbro, der via Tiberen førte Via Flaminia fra nord ind mod Rom. Opførelsen dateres tilbage til 100-200 år før Kristus.

Ponte Milvio dannede den 28. oktober 312 rammen om det berømte slag mellem Konstantin den Store og hans medkejser Maxentius.

Årsagen til slaget skyldtes, at begge kejsere gjorde krav på Det Vestromerske Rige. En konflikt der havde stået på i mange år.

Under kampen druknede Maxentius i Tiberen. Konstantins sejr førte til at kristenforfølgelserne ophørte. Inden sin død blev han døbt og tog den kristne tro til sig.

Det er blevet populært for par at sætte en hængelås fast på broen og derefter smide nøglen i Tiberen.

Konstantinbuen ved Colosseum

Efter sejren blev den imponerende Konstantinbue ved Colosseum rejst i 315 af det romerske senat og folk for at fejre sejren. Arco di Constantino ligger ned mod Via di San Gregorio, der i oldtiden hed Via Triumphalis.

Den tredelte Konstantinbue er den bedst bevarede i den italienske hovedstad. Med en højde på ca. 25 meter, en bredde på ca. 25 meter samt en dybde på godt 7 meter er den samtidig den største triumfbue.

På buen findes motiver, der fortæller om slaget ved Ponte Milvio. Ellers er mange af reliefferne taget fra ældre bygninger fra Trajan, Hadrian og Marcus Aurelius’ tid.

Konstantin-buen ved Colosseum

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev og få endnu mere om Rom >>

Få 50 unikke oplevelser – køb min e-bøger om Rom >>

Tips til andre oplevelser på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.