Roms udendørs dagligstue Piazza Navona Domitians Stadion
| | | |

Julemarked på Piazza Navona i Rom

Roms Befana julemarked er tilbage på Piazza Navona i 2022.

Efter to år med corona-pandemi i den italienske hovedstad er det legendariske julemarked tilbage fra den 1. december 2022. På en af Roms absolut smukkeste pladser.

Piazza Navona

Næsten 70 forskellige boder har fået tilladelse til at stille op på markedet rundt på den ovale plads, der populært kaldes for romernes udendørs dagligstue. Læs mere om Piazza Navona.

Læs hele historien om pladsen – Kejser Domitians Stadion

I boderne vil kunne købes legetøj, julepynt, juletræer, julekrybber, slik osv. Endvidere vil håndværkere sælge diverse lædervarer, broderier, dekorationer og andre artikler til hjemmet. Fra kommunens side er der fokus på, at sælgerne der får tilladelse til at have en bod, sælger produkter af en god kvalitet.

Hellig Tre Kongers Dag – læs om fejringen af Befana

Som traditionen foreskriver varer julemarkedet helt indtil Hellig Tre Kongers Dag den 6. januar 2023, som er en helligdag i Italien. Her fejres Befana, som du kan læse om ved at klikke på linket herover.

Piazza Navona - Roms ovale dagligstue
Piazza Navona – Roms ovale dagligstue

Piazza Navona ligger i Roms historiske centrum. Herfra er der ikke langt til Pantheon – en af byens ældste bygninger, som i dag er en kirke. En anden af byens meget pladser, Campo de Fiori, ligger også inden for kort afstand. Her på “campoen” er der marked. På nabopladsen Piazza Farnese ligger den franske ambassade i Palazzo Farnese.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få endnu flere oplevelser – køb mine e-bøger >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.