| |

Pizza-rekord skal tilbage til Italien

Spanien har rekorden for den længste pizza i verden ifølge Guinness World Records – helt præcis 1141,50 meter. Den rekord står nu for fald. Italien vil lave en på 1500 meter. Det kommer til at ske den 20. juni under verdensudstillingen EXPO i Milano, skriver det Italienske dagblad Il Sole 24 Ore.

Milano syder i øjeblikket af verdensudstillingen EXPO. Den 20. juni kommer det til at syde af pizza, når 60 nøje udvalgte pizzabagere får ansvaret for at få bragt denne helt særlige pizza til verden. Et projekt der ventes at tage omkring 13 timer. Man forventer, at omkring 200 mennesker vil deltage i projektet fra start til slut. Et projekt der vil munde ud i ca. 35.000 slides pizza marguerita. Samtlige engredienser vil naturligvis være 100 % Italienske.

Den nuværende rekord er som nævnt spansk. Den er fra maj 2011 i Tomelloso i Ciudad Real. Pizzaen var 36 cm. bred. Du kan læse mere om den spanske pizza her.

Jeg søgte videre på Guinness World of Records, hvor jeg fandt andre sjove rekorder om pizzaen. Vidste du, at verdens største pizza, målt på omfang, er lavet tilbage i 1990 i Sydafrika ? 37,4 meter i diameter målte kæmpepizzaen, som du kan se et billede af her.

En anden rekord går på flest producerede pizzaer inden for 24 timer. Dominos Pizza i Queensland i Australien fik rekorden i 2012 for at fremstille hele 7.539 pizzaer i løbet af et døgn. Alle pizzaer var blevet bestilt og købt, dog til særlige priser i anledning af forsøget. Se de glade og nok også trætte pizzabagere her.

Man bliver jo helt sulten efter en lækker Italiensk pizza, rødvin og den gode stemning på en Italiensk restaurant – velbekomme 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.