Historien om lækre Nutella
Historien starter i 1946 i byen Alba i regionen Piemonte i det nordvestlige Italien.
Pietro Ferrero skaber “giandujot”, som er en dej, der består af en slags wienerbrød tilsat kakao, nødder og sukker. Ud fra dejen skærer han skriver og bruger det som pålæg. Det viser sig at være en fantastisk idé.
I 1951 er opskriften blevet til en “supercrema” med hasselnødder og kakao og med den konsistens vi kender i dag. Dog fortsat kun under navnet Supercrema.
Første krukke med “crema”
Michele Ferrero følger i 1964 i sin fars fodspor. Han skaber den første krukke med “crema” med hasselnødder og kakao. Supercrema skifter også navn til Nutella. NUT kommer fra nød og henviser til hasselnødder der indgår i cremen. ELLA betyder hun på latinsk. Heraf kan vi konkludere at Nutella må være en kvinde :-).
1965 kan tyskerne og franskmændene købe Nutella i supermarkederne. Nutella når Australien i 1977, hvor der åbnes en fabrik i nærheden af Sydney. Fjernøsten efterspørger nu også den populære crema.
1992 viser undersøgelser at børn angiver Nutella som en af 5 ting, der er med til at gøre livet bedre. Nutella forever.
Nutella går ind i sportens verden i 1998 med sponsorater for det italienske fodboldlandshold samt i Champions League.
I anledningen af Nutella’s 40 års fødselsdag i 2004 udkommer essayet “Nutella en italiensk myte” af Gigi Padovani.
5. februar er siden 2007 blevet til “Verdens Nutelladag” – kåret af entusiater verden rundt.
I 2011 runder Nutella 10 millioner fans på Facebook – blot et år efter introduktionen på det social medie.
I 2014 fejrer Nutella 50 års jubilæum. Det italienske postvæsen, Poste Italiane, udgiver et frimærke for at markere jubilæet.
2015 runder Nutella 30 millioner fans på Facebook.
Den 31. maj 2017 åbner den første officielle Nutella Cafe i Chicago.
I 2019 introduceres Nutella Biscuits.
5. februar 2021 – World Nutella Day. 75-året for grundlæggelsen af Ferrero-virksomheden udkommer en 5 euro mønt med virksomhedens navn.
Læs mere på Nutella’s officielle hjemmeside her.