| |

Har du besøgt Unesco-seværdigheder i Italien ?

 

(FOTO: Villa d’este i Tivoli øst for Rom)

Hvad har det historiske centrum i Rom til fælles med Det Skæve tårn i Pisa, udover at begge ligger i Italien ? De er begge på Unescos liste over verdens bevaringsværdige steder. Italien har hele 51 steder med på listen og er dermed landet med flest steder på listen. Der er mere end 1050 steder på listen, som du kan se ved at klikke på linket nederst i denne artikel.

Min Italienske liste lyder foreløbig på 11 steder, så der er et stykke vej til 51 endnu. Listen giver en rigtig fin inspiration til planlægningen af ferien i Italien. De mange steder ligger godt fordelt over hele Støvlelandet.

SE LISTEN: Italiens mange seværdigheder på Unescos liste 

Unesco står for “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” Sammenslutningen blev stiftet den 16. november 1945 i Paris, hvor hovedkvarteret ligger.

Unesco er en afdeling under FN, der blev oprettet i oktober 1945 i kølvandet på 2. verdenskrig. Italien har været medlem siden den 27. januar 1948. Det Italienske UNESCO-kontor holder til på Piazza Firenze 27 i Rom.

Herunder er min foreløbige liste over Unesco-besøgte steder i Italien. Årstallet indikerer det år, det kom med på listen. Kig på hele listen og lav din egen oversigt – hvilke steder har du besøgt ? og hvilke drømmer du om at besøge ?

Villa D’Este i Tivoli (2001)
Roms historiske centrum (1980)
Assisi (2000)
Verona (2000)
Venedig og dens laguner (1987)
Sienas historiske centrum (1995)
Piazza del Duomo i Pisa (1987)
San Gimignanos historiske centrum (1990)
Amalfikysten (1997)
Pompeji (1997)
Napolis historiske centrum (1995)

DEN OPDATEREDE LISTE: Unescos liste over bevaringsværdige steder i hele verden

En af mine rejseblog-kollegaer Bettina har besøgt mere end 110 Unesco-seværdigheder rundt i verden.

DANISH ADVENTURER.dk: Rejseblog om rejser i ind- og udland 

I et blogindlæg har hun valgt at markere stederne på et verdenskort, så du får et godt overblik. På bloggen finder du masser af super interessant læsning om rejser i ind- og udland. Klik på linket herover og bliv inspireret til din næste rejse.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.