|

Tour de France 2024 starter i Italien

Verdens største cykelløb starter i støvlelandet.

Når Tour de France skydes i gang lørdag den 29. juni bliver det med start i Firenze. De første tre etaper afvikles i Italien.

Fjerde etape starter i Italien og slutter i Frankrig. Det er første gang, at Tour de France starter i Bel Paese.

De 4 etaper

1. etape – Firenze – Rimini, 206 kilometer

Jonas Vingegaards kamp for tredje toursejr i træk starter i Toscanas hovedstad. Byen var vært for VM i landevejscykling i 2013, hvor Rui Costa vandt. Mads Pedersen blev nummer to i juniorudgaven af løbet samme år, så han må have gode minder herfra. Herfra går ruten i et kuperet terræn næsten i lige linje mod øst ud mod Adriaterhavet.

Efter de 206 kilometer slutter løbet i Rimini i Emilia-Romagna regionen. Det er den berømte italienske filmskaber Federico Fellinis fødeby. Byen er også kendt for sine mere end 15 kilometer strande. Undervejs kommer rytterne også gennem San Marino.

2. etape – Cesenatico – Bologna, 200 kilometer

Anden etape starter i havnebyen Cesenatico, der ligger helt ud til Adriaterhavet mellem Rimini og Ravenna. Etapen slutter inde i landet, i Bologna med to omgange på en kuperet rundstrækning på 19 kilometer med den stejle San Luca-stigning, der således skal passeret to gange.

Mere om målbyen Bologna – læs min guide her

3. etape – Piacenza – Torino, 229 kilometer

Tredje etape i støvlelandet inden Tour de France fortsætter mod Frankrig. Etapen starter i Piacenza i regionen Emilia-Romagna og slutter i Piemontes hovedby Torino. På etapen krydser rytterne Po-dalen fra øst til vest. I 2021 var Piacenza startby i Giro d’Italia. Torino var målby i 2022-udgaven.

4. etape – Pinerolo – Valloire, 138 kilometer

Fjerde etape starter i Italien og slutter i værtslandet Frankrig. Inden grænsen passeres kommer rytterne over Sestriere. Traditionelt slutter Tour de France i byernes by, Paris. På grund af OL i den franske hovedstad bliver det ikke sådan i år. Løbet slutter i Nice, der ligger ud til den franske riviera.

Cykling i Italien

Endnu mere italiensk i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.