Pave Frans
|

Pavens besøg skabte kaos

Optikerforretningen “Ottica Spiezia” i Via del Babuino 199, tæt ved Piazza del Popolo i Rom fik fint besøg torsdag i sidste uge. Et besøg der tiltrak flere medier, heriblandt 8 kamerahold og masser af nysgerrige forbipasserende. Indehaveren Alexander Spiezia fortæller, at Pavens besøg var en overraskelse. Pludselig stod han der og ønskede at få tjekket sine linser og briller.

PAVEN FÅR TJEKKET LINSERNE: Se billederne her

Spiezia fortæller videre, at han næsten ikke fik tid til at arbejde dagen efter besøget. Han blev kimet ned af folk der ønskede, at høre mere om besøget. Det har også betydet mange flere nysgerrige/kunder i den lille optikerbutik på 8 kvadratmeter, der ønskede at se det sted, hvor Paven var. Men også journalister og mere end 200 mails fra folk, der ønskede ham tillykke med besøget. Han gav sågar telefoninterviews med radioer i sydamerika, som var interesserede at høre om den sydamerikanske paves gøren og laden inden for optikerbranchen.

EKSTRAORDINÆRT JUBELÅR I 2015: Paven vil have mere barmhjertighed

Optikeren ønsker ikke at udnytte Pavens besøg kommercielt, men ønsker i stedet at støtte kirken Santa Maria del Popolo økonomisk.

Piazza del Popolo i Rom
Folkepladsen i Rom

At få tjekket synet er blot en del af Pavens mange forberedelser til det forestående Jubelår, der starter den 8. december 2015.

Piazza del Popolo er en enorm plads ved foden af Pincio-højen og for enden af via del Corso. I den anden ende ligger Piazza Venezia, Roms hjerte. Folkepladsen har haft sin nuværende form siden 1816. Indtil 1826 blev pladsen faktisk brugt til henrettelser. Lige ved indgangen til pladsen, når man kommer fra Via del Corso ligger de 2 tvillingekirker, Santa Maria in Montesanto på højre side og Santa Maria dei Miracoli på den modsatte side. På nordsiden af pladsen ligger pladsens 3. kirke, Santa Maria del Popolo.

Midt på pladsen stå den 24 meter høje obelisk omkranset af 4 løver i marmor, der spyr vand ud af deres munde.

Pladsen er et oplagt besøg på dit besøg i den evige stad.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.