Klassisk italiensk spaghetti carbonara

 

Pasta alla carbonara eller Kulsvierkonens pasta, som den retteligt hedder, er en klassiker i det italienske køkken. Navnet hentyder til peberet på toppen af retten, der ligner kul.

Her får du et bud på, hvorledes retten kan laves til 4 personer. Billederne er fra vores eget “Cucina di Langvang”, sidst vi lavede den lækre smagfulde ret.

Indkøb til carbonara


Det skal du bruge:

400g spaghetti
200g pancetta eller bacon
4 pasteuriserede æggeblommer
150g friskrevet parmesanost
1½ dl. fløde
Havsalt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning af bacon

Klar til serververing

Sådan gør du:

  1. Kog spaghettien i saltet vand, til den er næsten færdigkogt (al dente).
  2. Skær pancetta/bacon i små tykke terninger.
  3. Bland fløde, æggeblommer og ca. 3/4-dele af parmesanosten godt sammen i en skål. Herefter krydres med peber.
  4. Steg pancetta/bacon i olivenolie på en pande, til den er sprød.
  5. Hæld vandet fra spaghettien og lad den dryppe af. Kom spaghettien tilbage i gryden.
  6. Herefter blandes pancettaen og fedtstoffet fra panden i spaghettien. Rør godt rundt.
  7. Dernæst tilsættes æggeblandingen. Rør godt rundt igen.
  8. Til sidst kværnes over med peber, og server herefter retten med resten af parmesanen.
Velbekomme

 

BUON APPETITO

 

Prøv også: Kiksekage med markant italiensk strejf

 

Er du fan af kvalitetsprodukter fra Italien ?

Så er Det italienske køkken måske noget for dig.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for os webshoppen Det italienske køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad: de lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagfulde retter. Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter.

Så vi har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vi har rejst rundt i Italien for at prøvesmage produkter og besøge virksomheder, og vi har på vores ture nøje udvalgt virksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter.

Vi går efter det bedste af det bedste og leder efter produkter, der ikke findes på det danske marked. Vi er Kenneth og Mette Rem, der har boet 10 år i Rom. Vi har skrevet den kulinariske guide ´Smagen af Rom´, der udkom på forlaget Egolibris i 2016.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.