Klassisk italiensk spaghetti carbonara
Pasta alla carbonara eller Kulsvierkonens pasta, som den retteligt hedder, er en klassiker i det italienske køkken. Navnet hentyder til peberet på toppen af retten, der ligner kul.
Her får du et bud på, hvorledes retten kan laves til 4 personer. Billederne er fra vores eget “Cucina di Langvang”, sidst vi lavede den lækre smagfulde ret.
Retten passer til 4 portioner. Læs hele opskriften igennem inden du starter.

Det skal du bruge:
400 gram spaghetti
200 gram pancetta eller bacon
4 pasteuriserede æggeblommer
150 gram friskrevet parmesanost
1½ dl. fløde
Havsalt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning af bacon

Sådan gør du:
- Kog spaghettien i saltet vand til den er næsten færdigkogt (al dente).
- Skær pancetta/bacon i små tykke terninger.
- Bland fløde, æggeblommer og ca. 3/4-dele af parmesanosten godt sammen i en skål. Herefter krydres med peber.
- Steg pancetta/bacon i olivenolie på en pande, til den er sprød.
- Hæld vandet fra spaghettien og lad den dryppe af. Kom spaghettien tilbage i gryden.
- Herefter blandes pancettaen og fedtstoffet fra panden i spaghettien. Rør godt rundt.
- Dernæst tilsættes æggeblandingen. Rør godt rundt igen.
- Til sidst kværnes over med peber, og server herefter retten med resten af parmesanen.

BUON APPETITO
Prøv også: Kiksekage med markant italiensk strejf