|

Klassisk italiensk spaghetti carbonara

Pasta alla carbonara eller Kulsvierkonens pasta, som den retteligt hedder, er en klassiker i det italienske køkken. Navnet hentyder til peberet på toppen af retten, der ligner kul.

Her får du et bud på, hvorledes retten kan laves til 4 personer. Billederne er fra vores eget “Cucina di Langvang”, sidst vi lavede den lækre smagfulde ret.

Retten passer til 4 portioner. Læs hele opskriften igennem inden du starter.

Indkøb til carbonara


Det skal du bruge:

400 gram spaghetti
200 gram pancetta eller bacon
4 pasteuriserede æggeblommer
150 gram friskrevet parmesanost
1½ dl. fløde
Havsalt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning af bacon

Klar til serververing

Sådan gør du:

  1. Kog spaghettien i saltet vand til den er næsten færdigkogt (al dente).
  2. Skær pancetta/bacon i små tykke terninger.
  3. Bland fløde, æggeblommer og ca. 3/4-dele af parmesanosten godt sammen i en skål. Herefter krydres med peber.
  4. Steg pancetta/bacon i olivenolie på en pande, til den er sprød.
  5. Hæld vandet fra spaghettien og lad den dryppe af. Kom spaghettien tilbage i gryden.
  6. Herefter blandes pancettaen og fedtstoffet fra panden i spaghettien. Rør godt rundt.
  7. Dernæst tilsættes æggeblandingen. Rør godt rundt igen.
  8. Til sidst kværnes over med peber, og server herefter retten med resten af parmesanen.
Velbekomme

BUON APPETITO

Prøv også: Kiksekage med markant italiensk strejf

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.