Denne kiksekage er fyldt med italienske lækkerier. Mascarpone. Nutella. Amaretti. Espresso. Marsala. Lyder det lækkert ? Prøv den og test om du synes det samme.

Følg de 12 punkter i opskriften herunder.

Opskriften passer til ca. 5-6 portioner. Læs hele opskriften inden du starter.

Arbejdstiden er 30-40 minutter. Hertil skal tillægges en 1 time og 15 minutters frysetid.

Kagen er skåret diagonalt for at få et dekorativt snit

Det skal du bruge:

250 gram biscotti secchi eller vaniljekiks.

250 gram mascarpone.

120 gram nutella.

80 gram amaretti makroner (30 gram i cremen og 50 gram til at pynte kagen med).

1 dl espressokaffe.

1/2 spsk. marsala eller en anden likør, du kan lide.

Et fad der er minimum 30 cm x 20 cm.

Indkøbslisten

Sådan gør du:

  1. Lav espressokaffen og lad den køle af.
  2. Bland mascarpone og nutella i en skål. Rør i cremen til den har en ensartet konsistens.
  3. Knus amaretti makronerne til grove krummer i en pose. Tilsæt 30g i cremen og rør rundt igen.
  4. Læg alle kiks sammen 2 og 2 med lidt creme imellem.
  5. Tilsæt likøren til den afkølede espressokaffe.
  6. Dyb dobbeltkiks i likør og espressoblandingen.
  7. Smør et tyndt lag creme på den ene side og placer kiksene på den lange side på et fad. Fortsæt på denne måde indtil, der ikke er flere kiks. Pas på ikke at trykke dem alt for hårdt mod hinanden.
  8. Smør resten af cremen rundt om kiksene, så kagen er dækket hele vejen rundt.
  9. Tør fadet af når du er færdig – det kan ikke undgå at blive lidt grattet :-).
  10. Stil kagen i fryseren i 15 minutter for at hærde.
  11. Tag kagen ud af fryseren og drys med de 50g knuste amaretti makroner.
  12. Sæt kagen tilbage i fryseren/køleskab i mindst en time, inden du skal servere den. Tag den ud ca. 10 minutter inden servering.
Kiksene samles 2 og 2 med lidt creme imellem
Kiksene placeres på pladsen efter at de er dyppet i kaffe- og marsalablandingen
Kagen er beklædt med cremen og amaretti
Velbekomme 🙂

TIP:

Husk at skære kagen diagonalt, for at få den flotte dekorative skæreflade.

God fornøjelse med bagningen.

Videre med det italienske køkken – få flere opskrifter her

Følg med på bloggen, få endnu mere italiensk mad – få mit nyhedsbrev >>

Skal du til Rom – køb mine e-bøger med masser af inspiration >>

Print Friendly, PDF & Email