|

Italiens 8 nordligste regioner

Nutella, San Daniele-skinke, Alba-vine, FIAT, og motorsport er centrale ord, der kendetegner Italiens 8 nordligste regioner.

Det er også regionerne med de største muskler rent økonomisk, når vi taler om nord og sydItalien. Få overblik over den enkelte region ved at klikke på linket nederst i dette indlæg. Herunder får du en lille appetitvækker.

Valle D’Aosta i det nord-vestlige hjørne er Italiens mindste region. Vintersport og aktiv ferie er kendetegn for dette bjergrige område.

Piemonte med hovedbyen Torino er den næststørste region i Italien. Byen er synonym med FIAT. Ferrero er kendt for sin produktion af bl.a. Nutella ligesom vinene fra Alba også kommer fra regionen, der er Italiens rigeste.

Lombardiet er Italiens folkerigeste region.  Modebyen Milano er hovedby og i 2015 værtsby for verdensudstillingen EXPO. Monza er kendt for motorsport og Formel 1. Du finder også Italiens største søer i området, bl.a. Comosøen og Gardasøen, der ligger på grænsen til Veneto.

Trentino – Alto Adige er en region, der består at de 2 selvstændige provinser af samme navn. Det bjergrige område har mange kendte skisportssteder.

Veneto har Venedig som det klart største trækplaster. Kanalbyen er en af de absolut populæreste attraktioner i Italien. Verona med sit amfiteater og Julies balkon er også meget populær.

Friuli Venezia Giulia er nabo til Slovenien mod øst og hovedbyen Trieste har sin helt egen historie. I regionen finder vi også Udine-området, kendt for sin San Daniele-skinke.

Ligurien snor sig ud mod Middelhavet syd for Piemonte. Italiens 6. største by Genova er hovedby her. Sanremo er en anden kendt by i regionen.

Emilia Romagna har verdens ældste universitet i Bologna og den berømte Parma-skinke kommer herfra.

FÅ OVERBLIK: Italiens 8 nordligste regioner

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.