Gemelli-hospitalet i Rom blandt de 50 bedste i 2022

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek kårer hvert år verdens bedste hospitaler. Med i bedømmelsen er 2300 hospitaler i 28 lande.

I bedømmelsen indgår en lang række KPI’er, titusindvis af interviews med læger og sundhedspersonale samt spørgeskemaer om patienttilfredshed.

For tredje år i træk er Roms Policlinico Gemelli det bedste hospital i Italien på oversigten. Gemmelli-hospitalet er igen i top50 med en placering som nummer 38.

Italien har fem hospitaler i verdens top 100: Gemelli i Rom efterfølges af Niguarda i Milano (60. plads), S. Raffaele i Milano (64), S. Orsola i Bologna (65) og Humanitas i Milano (89).

Pave Frans
Paven på postkort i Milano

Pavens hospital

Gemelli omtales også som pavens hospital. Ved to lejligheder har det skabt overskrifter. For to år siden udførte hospitalet en tyktarmsoperation på pave Frans. I 1981 var pave Johannes Paul II indlagt her på 10. etage, som er en afdeling forbeholdt paven. Op til hans død i 2005 var han indlagt her flere gange. I 2009 blev der rejst en statue af den populære pave foran hospitalets hovedindgang.

Læs artiklen: Da paven blev skudt på Peterspladsen

Agostino Gemelli

Gemelli-hospitalet ligger i den nordvestlige del af Rom – i Trionfale-området. Hele hospitalets areal strækker sig over 37 hektar. Med sine over 1500 sengepladser er det Italiens største hospital.

Agostino Gemelli ligger navn til hospitalet. Opførelsen af hospitalet startede den 22. juni 1962 – det stod færdig til indvielse den 10. juli 1964. På det tidspunkt var der 70 hospitalssenge ifølge hospitalets hjemmeside. I 1977 fik hospitallet status som regionspital i Lazio-regionen.

Gemelli var franciskansk psykolog, som grundlagde det katolske universitet i 1921. Jorden til hospitalet blev i 1921 doneret af pave Pius XI. Hospitalet er tegnet af arkitekten Gaetano Minnucci.

Danmark med tre i top 100

Danmark har tre hospitaler i top100 på årets liste. Aarhus Universitetshospital er bedst placeret som nummer 24 mens Rigshospitalet i København er nummer 27. Odense Universitetshospital er nummer 92 på listen.

Amerikanske hospitaler topper listen. Bedste nordiske hospital er Karolinska i Stockholm på ottende pladsen.

Har du læst mine artikler om områder i Rom ?

Garbatella
EUR
Coppedè
Monti

Mere af den slags? få mit nyhedsbrev her >>

Konkrete oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.