Vi besøgte Sorrento 8 dage i september 2014. Fly- og hotelopholdet købte vi gennem rejsebureauet Gislev Rejser, men ellers var turen på egen hånd.

Vi boede på det hyggelige, familiedrevne Hotel Club i Sant’Agnello, ca. 1 km. fra centrum i Sorrento. Læs miniguiden her og se billedgalleri nederst i guiden.

Velkommen til Sorrento
Velkommen til Sorrento

Vi var på Amalfikysten og besøgte byerne Positano og Amalfi, hvorfra vi sejlede tilbage til Sorrento og så hele det smukke landskab fra søsiden. Det blev også til ture til Napoli, Pompei og til toppen på Vesuv.

Beliggenhed
Sorrento er hovedbyen på den Sorrentinske Halvø ud til det Tyrrhenske Hav, ca. 50 kilometer syd for Napoli. Beliggenheden er fantastisk med udsigt over Napoli-golfen til Vesuv i baggrunden for Napoli, der former sig ned mod golfen. Sorrento ligger i regionen Campania, hvor Napoli er hovedstad.

Kendetegn
Området kaldes “landet hvor citrontræerne blomstrer”. Citronerne bliver brugt til at fremstille den berømte Limoncello-likør. Men som du vil opleve, kan du købe meget andet, tilsat citron. Sæbe og mandler med citronsmag, er blot 2 eksempler, du kan blive fristet af hos de små, hyggelige butikker i Sorrento.

Piazza Tasso


Byens torv Piazza Tasso er her, det hele begynder. Herfra udgår alle de historiske og smalle gader, med sine mange små og charmerende butikker.  Her er der masser af fristelser og mulighed for at købe limoncello i forskellige smagsvarianter. Herudover er der masser af shoppemuligheder på Corso Italia, der er hovedvejen gennem byen.

Byens katedral på Corso Italia stammer tilbage fra 1400-tallet. Den er bygget i romansk stil. Den store Italienske digter Torquato Tasso, der ligger navn til Piazza Tasso, er døbt i kirken. Husk også at se kirkens antikke, og flotte klokketårn fra 1100-tallet.

Der er flere skønne panoramaudsigter over Napoli-golfen fra Sorrento. Du finder disse steder på bykortet, som fåes ved henvendelse på Turistkontoret, der ligger i Via L. De Maio.

2 favoritter i Sorrento
Pizzeria Aurora på Piazza Tasso og isbaren Primavera på Corso Italia nr. 142 blev vi hurtige glade for. På Aurora er der hyggelig stemning og god betjening. Her er mulighed for at sidde ude og inde. Husk at se den store pizzaovn inden for, som også er et godt kendetegn for dette sted.

Det var lidt tilfældigt vi kom forbi Primavera, da vi slentrede ned ad Corso Italia. Her var fyldt med mennesker og det er som regel et godt tegn på kvalitet, og vi blev heller ikke skuffede. Lækker, lækker is. Isbaren er tapetseret med billeder på væggene.

Billedgalleri

Få mere information om byen her
Turistside med alt om Sorrento: Sorrento Turismo
Godt spisested: Pizzeria Aurora på Piazza Tasso
Lækker is: Primavera Sorrento

Endnu mere om Italien – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.