| | |

14 gode råd før dit besøg i Italien

Italien for dummies – eller blot 14 gode råd fra Den Italienske Stats Turistkontor til turister, der besøger Støvlelandet. Læs de gode råd og få en afslappende ferie i “Bel Paese”.

De 14 gode råd

#1

Køb dine billetter til rejse og transport hos autoriserede forhandlere. Alternativt kan du købe dine billetter online og i nogle gange opnå rabatter.

#2

Prej kun autoriserede taxaer med godkendte tegn. Få et prisoverslag inden turen starter. Vær opmærksom på, at prisen også kan afhænge af om du har 1 eller 3 stykker baggage. Husk at få en kvittering på din betaling for din tur.

#3

Tjek og dobbelt-tjek din lokation og seværdigheder, så du har et godt overblik over, hvor langt der er. Tjek afstanden fra lufthavnen til din destination.

#4

Betal altid med kreditkort når det er muligt. Dog er det altid en god idé at have kontakter, der hvor du ikke kan benytte dit VISA-kort.

Har du besøgt italienske sites på Unescos liste? – se hele listen her

#5

Bed altid om at få en officiel kvittering efter din betaling. Juridisk kan du blive straffet, hvis ikke du får en kvittering for dit køb – derfor er kvitteringen også din dokumentation.

#6

Søg efter turistkontorer og Infospots i de italienske byer, du besøger. De kan hjælpe med kort, gode råd og andet du måtte have af spørgsmål under på din ferie.

#7

Kend åbningstiderne og betingelserne for entré på museer, gallerier, kirker og andre arkæologiske monumenter. Mange steder holder lukkedage samt andre åbningstider på helligdage. Nogle steder er der desuden gratis adgang for europæiske statsborgere under 18 og over 65 år.

Få endnu mere Italien i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

#8

Køb ikke billetter til museer eller arkæologiske monumenter fra uautoriserede sælgere eller personer uden en officiel tilladelse til at fungere som guide på stedet. Det er kun gennem de officielle guider, at du fx. kommer hurtigere gennem køen.

#9

Lad værre med at flashe dine værdier ude på gaden. Fjern dig hurtigst muligt fra grupper eller individer, der prøver at distrahere dig for at få information eller penge.

#10

Hold alle dine personlige værdier (dokumenter, telefoner, computere og andre enheder) på et sikkert sted. Overlad dem ikke til fremmede.

#11

Husk at se på prisen på menuen på restauranter, pizzarier, fastfood og take-away madsteder. Husk at der ofte er forskel på, om du spiser på stedet eller tager maden med dig. Spisesteder er forpligtede til at synliggøre både pris- og menutyper.

#12

Toiletbesøg er som regel gratis på barer og restauranter. Nogle etablissementer tager dog betaling eller tip. På tog- og busstationer betaler man oftest med mønter for at komme på toilet.

#13

Vandet i de offentlige fontæner er drikkevand med mindre andet er angivet og et glas postevand på baren er altid gratis.

#14

Hvis du føler dig utryg eller bange, eller at dine rettigheder som kunde/turist/rejsende ikke er respekteret, anbefales du at kontakte de lokale myndigheder straks.

Har du læst nogle af mine andre artikler?

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.