Galleria Sciarra

Roms udnævnelse som hovedstad i det forenede Italien i 1870 satte gang i en bølge af byggerier i den nye hovedstad. Således stammer Galleria Sciarra, der er opført mellem 1885 og 1888 i Trevi-området.

Galleriet er en del af en overdækket fodgængerpassage mellem Via Marco Minghetti og Piazza dell’Oratorio. Det hører oprindeligt sammen med Palazzo Sciarra Colonna di Carbognano, der ligger i Via del Corso 239.

Galleriet blev opført på anmodning af prins Maffeo Barberini Colonna di Sciarra, der levede fra 1850 – 1920. Han var fyrste, medlem af parlamenet og udgiver af avisen La Tribuna. Han havde indrettet redaktionskontorer i sit palads. Da avisen lukkede i 1885, besluttede han sig til at ændre bygningen og gårdspladsen. Den opgave fik arkitekten Giulio De Angelis, der bl.a. lavede glastaget. De smukke fresker er malet af Gabriele Cellini. De forestiller kvinder i adelige roller som var typiske for den tid. På tøjet kan man lure moden i Rom omkring 1900.

Det smukt dekorerede galleri

Galleria Sciarra er åben som en offentlig fodgængervej der forbinder Via Marco Minghetti og Piazza dell’Oratorio. Ligesom der er indgang til de forskellige kontorer i bygningen.

Galleriet er ikke åben for offentligheden, med mindre man har et ærinde på et af kontorerne.

Følg med på bloggen

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.