|

Julen kommer med Jubelåret

 

(FOTO: Peterskirken for enden af Via della Conciliazione – set fra Ponte Sant’Angelo)

Året juletræ er blevet sat op på pladsen foran Peterskirken i Rom. Træet er en rødgran på 25 meter i højden. Det er doneret fra nogle kommuner i  Bayern-området i Tyskland. Der bliver også opsat en julekrybbe i forbindelse med indvielsen af Jubelåret i den katolske kirke den 8. december.

OPSÆTNING AF JULETRÆ VED PETERSKIRKEN: Se billederne her

Piazza San Pietro er en fantastisk plads med sine søjler, som symboliserer, at kirken åbner sine arme for menneskeheden. Pladsen er skabt af Gian Lorenzo Bernini. Midt på pladsen, ved siden af juletræet står en egyptisk obelisk.

Hele pladsen og Via della Conciliazione har iøvrigt fået ny LED-belysning op til Jubelårets start. Via della Conciliazione er hovedvejen mellem Peterskirken og Castel Sant’ Angelo. Eller mellem Italien og Vatikanstaten. Vejen blev anlagt i forbindelse med Jubelåret i 1950 og den er i det hele taget central, da det er hovedvejen for pilgrimme, der kommer til den katolske højborg. Det er også her køen kommer til at starte, hvis du har planer om at skulle gå gennem den hellige dør, Porta Santa.

Paven åbner som nævnt Jubelåret den 8. december. Det gør han ved at åbne den hellige dør, Porta Santa i Peterskirken. Den 13. december gør han det i Laterankirken og 1. januar i Santa Maria Maggiore. Den Hellige Dør i den sidste af de 4 pavelige basilicaer, San Paolo Fuori Le Mura, bliver åbnet af kardinal og domkirkepræst James Harvey.

HVAD ER ET JUBELÅR ? Læs mere her

I forbindelse med Jubelåret og som følge af terrorangrebene i Paris vil man som gæst opleve forhøjet sikkerhed ved besøg i Peterskirken og Peterspladsen. Men også i lufthavnene og andre store monumenter som Colosseum og Trevifontænen, vil der være øget fokus på sikkerheden.

Det forventes at Jubelåret vil tiltrække mere end 33 millioner turister og pilgrimme – 8 millioner mere end ved Jubelåret i 2000.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.