| | | |

2 paver kanoniseres den 27. april

Du skal ikke forvente at få Rom helt for dig selv, hvis du besøger byen i påsken i år. Der ventes 3 millioner pilgrimme i den Italienske hovedstad i forbindelse med kanoniseringen af 2 afdøde paver søndag 27. april. De 2 er Pave Johannes XXIII og Johannes Paul II. Kendetegnet for begge paver var en stor popularitet hos befolkningen. Faktisk var det Johannes Paul II der saligkårede Pave Johannes i 2000, og dermed banede vejen for hans helgenkåring.

Den Italienske Pave Johannes den 23. havde tilnavnet “den gode pave”. Han var pave fra 1958 til 1963. Den polske pave Johannes Paul den 2. regerede fra 1978 indtil hans død i 2005. Han var på det tidspunkt den første ikke-italienske pave i 455 år.

Kanonisering eller helgenkåring er den Romersk-katolske anerkendelse af en død person. Det er den siddende Pave Frans, der foretager kåringen.

Kanoniseringen foregår her i Peterskirken
Kanoniseringen foregår her i Peterskirken

Mere end 2 milliarder seere ventes at følge med ved TV-skærmene fra kl. 10 og rundt i Rom vil der blive opsat flere storskærme, så alle kan følge begivenhederne fra Peterskirken. Den offentlige transport vil være disponibel endnu mere end normalt og flere veje i centrum vil være bilfrie i perioden.

Læs også: Romulus grundlægger Rom

I det hele taget ventes øget travlhed i byen i sidste del af april måned på grund af påsken. Byen fejrer nemlig sin fødselsdag og grundlæggelse den 21. april.

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.