Bulgari betaler for renovering af Largo Argentina

 

Det er blevet populært for private virksomheder at støtte restaureringsprojekter i Rom. Når så kommunekassen ikke ligefrem bugner af penge, ligner det den eneste mulighed for at holde Roms legendariske seværdigheder nogenlunde intakte.

Tidligere har forretningsmanden Diego Della Valle støttet et restaureringsarbejde på Roms største og mest besøgte attraktion, nemlig Colosseum. Modehuset Fendi betalte tilsvarende for en forskønnelse af Roms største fontæne, Trevifontænen. Bulgari der forhandler smykker og andre luksusprodukter betalte tidligere for en anden af Roms topseværdigheder, Den Spanske Trappe.

Nu er Bulgari så på banen igen. Ifølge den italienske avis Corriere della Sera betaler Bulgari 800.000 euro for restaureringen af Area Sacre di Largo di Argentina. Projektet ventes at tage 10 måneder.

Largo di Argentina har ikke noget med Argentina at gøre. Navnet knytter sig derimod til den pavelige ceremonimester Johannes Burckardt. Han kom fra Strasbourg, der på latin hedder Argentina. Han levede fra 1450 til 1506. Han blev berømt for sin dagbog, hvor han beskrev kirkelige ceremonier samt om nogle pavers gøren og laden. Han var ganske velhavende og havde råd til at bygge et palads med tilhørende tårn ved Torre Argentina. Indtil 1926 var området dækket af græs.

Herefter tog de arkæologiske udgravninger fart og har vist, at her har været 4 templer fra den romersk republikanske tid. Bagved er et stort podium af bevarede tufblokke. Det hørte til Pompejus’ berømte curia, hvor Cæsar blev myrdet den 15. marts 44 f. Kr.

Largo di Torre Argentina ligger helt ud til Corso Vittorio Emanule, syd for Pantheon.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.