| | | |

2015 var rekordår for de Italienske muséer

(FOTO: Gade i Pompeji)

Den Italienske kulturminister Dario Franceschini har hænderne oppe over hovedet i øjeblikket. Med ca. 43 millioner besøgende og 155 millioner euro i indtægt har de Italienske muséer haft et gyldent 2015. Således meddelte kulturministeren forleden på et pressemøde.

2014 var et super godt år, men 2015 var endnu bedre – 2,5 millioner flere gæster svarende til en stigning på 6%. Omsætningen steg med 14%. Ministeren giver 2 årsager til flere besøgende. Gratis adgang til mange muséer den første søndag i måneden samt at flere Italienere er begyndt at vende tilbage til sin rige kulturarv.

Top5 – Italienske regioner med flest muséumsgæster i 2015:

(klik på links herunder for at læse mere om regionen)

Lazio
Campania
Toscana
Piemonte
Lombardiet

Ikke overraskende at Lazio ligger på en klar førsteplads, når den Italienske hovedstad Rom har hjemme her. Regionen tiltrækker mere end 19 millioner muséumsbesøgende. Campania havde lidt over 7 millioner gæster. Her ligger Napoli og ikke mindst Pompeji, som er et stort besøgsmål, som du kan se på listen herunder. Skønne Toscana havde i underkanten af 7 millioner. Her er det Firenze og Uffizi-muséerne, der trækker gæster til. Piemonte havde ca. 2 millioner og Lombardiet 1,5 millioner gæster.

Top10 over steder med flest besøgende i 2015:

Colosseum (Rom)
Pompeji (Napoli)
Galleria degli Uffizi (Firenze)
Gallerie dell’Accademia (Venedig)
Castel Sant’Angelo (Rom)
Circuito Museale Boboli e Argenti (Firenze)
Museo Egizio di Torino (Torino)
Venaria Reale (Torino)
Galleria Borghese (Rom)
Reggia di Caserta (Napoli)

Colosseum er suveræn topscorer på listen med sine mere end 6,5 millioner besøgende i 2015. Pompeji havde næsten 3 millioner og Uffizi i Firenze ca. 2 millioner.

Mere end 5 millioner gæster mødte frem til de Italienske seværdigheder og muséer, der har gratis adgang den første søndag i hver måned. En markant stigning i forhold til 2014. Første søndag i maj 2015 var den bedst besøgte af de dage.

Har du besøgt nogle af stederne på top10 ?

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.