Stilladserne fjernes fra Colosseum

 

(FOTO: Colosseum under restaureringen)

3 års restaurering af Roms vigtigste monument Colosseum er ved at være til ende. Nu fjernes stilladserne fra seværdigheden, der havde 6,5 millioner besøgende i 2015.

Besøgende og vejret slider hårdt på Colosseum (påbegyndt bygget i år 72) og der er brug for løbende vedligehold af de i forvejen gamle seværdigheder i den Italienske hovedstad. Når byen samtidig mangler penge, er det blevet populært at finansiere disse forbedringer i samarbejde med private virksomheder, der dermed får noget omtale. Noget der virkeligt har sat sindene i kog.

SE BILLEDERNE OG VIDEO: Restaurering af Colosseum

Finansieringen af Colosseum er støttet med mere end 25 millioner euro af Diego Della Valle, administrerende direktør i Tods, der producerer sko og andre lædervarer af meget høj kvalitet. Virksomheden drives sammen med broderen Andrea. Virksomheden blev grundlagt i 1920’erne af brødrenes far Dorino.

Della Valle familien ejer også Firenze-fodboldklubben Fiorentina, en af de største klubber i Italien. De kom ind i klubben i 2002 i forbindelse med en rekonstruktion af Toscana-klubben, hvor klubben blev degraderet til Italiens 3- bedste række som resultat af dårlig økonomi efter klubbens tidligere præsident Vittorio Cecchi Gori.

SUCCESS FOR ITALIENSKE MUSEER: Rekordåret 2015

Tidligere var modehuset Fendi med til finansiere forskønnelsen af Trevifontænen – Roms største fontæne. Og det er ganske sikkert at andre projekter vil følge.

Det oprindelige amfiteater Colosseum havde plads til mere end 50.000 tilskuere, der kunne overdækkes med et sejl. Som man kan se ved et besøg, var der under den ovale arena rum til gladiatorer og vilde dyr, inden de blev sluppet løs i arenaen.

Det koster 12 euro at besøge Colosseum i 2016. Tilgengæld gælder billetten også til Palatinerhøjen og Foro Romanum. Læs mere ved at klikke her.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.