|

Dronning Margrethe besøger Rom

 

Hendes Majestæt besøger den italienske hovedstad i dagene 26. – 29. oktober. Det sker i anledningen af Det Danske Instituts bygning, der fylder 50 år. Dronningen skal også besøge Cæsars Forum ved Forum Romanum, hvor Carlsbergfondet støtter nogle udgravninger, der påbegyndes her i efteråret.

Cæsars Forum ligger i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum ved Via dei Fori Imperiali, der forbinder Piazza Venezia og Colosseum. Under besøget vil Dronningen blive præsenteret for projektet, der har stor prestige for danske arkæologer. Hele projektet er sat til at vare 3 år. Det dansk/italienske samarbejde udføres i samarbejde med Roms antikvæsen, der kaldes Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali.

Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom fylder son nævnt 50 år i 2017. Bygningen er tegnet af den danske arkitekt Kay Fisker. Han er også manden bag dele af Aarhus Universitet. Accademia di Danimarca ligger i Via Omera meget tæt ved Piazza Thorvaldsen i det nordvestlige hjørne af Villa Borghese.

Dronningen skal overrække Dronning Margrethes Romerske Pris, der blev indstiftet af Carlsbergfondet i 2015.

Under besøget vil Dronning Margrethe også møde den italienske præsident Sergio Mattarella, der er vært ved en frokost i præsidentpaladset Palazzo Quirinale. Dronningen skal endvidere besøge andre seværdigheder i byen, herunder Domus Aurea – ruinerne af kejser Neros gyldne hus.

Det er også planen at Dronningen skal besøge Tarquinia, en gammel by i Viterbo-provinsen, nordvest for Rom. Byen der tidligere hed Corneto er en gammel romersk og etruskerby.

Tarquinia kom i 2004 på Unescos verdensarvsliste på grund af sine etruskiske grave. I 50’erne som ung prinsesse, var Dronningen med sin morfar, den svenske Kong Gustav VI Adolf på udgravningsferier i området.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.