| | | |

Åbningen af den nye bro i Genova skaber håb

Billedet herover: Den kollapsede bro i Genova (Salvatore1991, Wikipedia Commons)

14. august 2018 står som en sort dag i historien i den liguriske hovedstads historie. Morandi-broen kollapsede og 43 mennesker mistede livet.

Det er snart to år siden og nu er broen klar til indvielse. Siden den 19. juli har der pågået diverse test af broen, således at den er klar til åbning den 3. august kl. 18.30 – få dage før 2-års dagen for broens kollaps.

Broen er åben for al trafik fra den 5. august 2020.

Ved åbningsceremonien deltog den italienske præsident Sergio Mattarella og premierminister Giuseppe Conte. Ceremonien blev indledt med den italienske nationalmelodi. Ud over de klassiske taler blev navnene på de 43 ofre læst op og der blev afholdt 3 minutters stilhed til ære for de omkomne.

Den 28. april 2020 blev det sidste stykke bro sat op, således at man igen kan køre hen over Polcevera-floden. Samtidig blev der afholdt en mindehøjtidelighed for de 43 omkomne, bl.a. med deltagelse af den italienske premierminister Giuseppe Conte.

Midt i coronakrisens tegn sagde Conte: “Dette kan ikke være en festdag, fordi opførelsen skyldes en tragedie, men opførelsen udstråler lys, der giver håb for hele Italien”.

Broen har 43 bropiller – et for hver er de 43 omkomne.

Broen kollapser 14. august 2018

Den østlige del af Morandi-broen i Genova kollapsede og 43 mennesker mistede livet, mens 16 personer kom alvorligt til skade i den tragiske ulykke. Hertil blev flere bygninger under broen ødelagt, hvilket medførte at flere hundrede mennesker blev hjemløse.

Et 210 meter langt stykke af broen kollapsede præcist klokken 11.36 den 14. august under et heftigt uvejr af regn og storm. Øjenvidner har sagt, at broen blev ramt af lyn inden den styrtede sammen. 30-35 biler og 3 lastbiler styrtede ned med broen.

Nedrivningen af den vestlige del af Ponte Morandi-broen i Genova er gået i gang. Ministerpræsident Giuseppe Conte og minister for infrastruktur og transport, Danilo Toninelli besøgte i den anledning den liguriske hovedby.

Planen er at nedrivningen kommer til at tage indtil sommer. Samtidig påbegyndes opførelsen af den nye bro, der skal indvies i 2020. Den tager ca. 12 måneder at bygge. Der skal bygges 1100 meter ny bro.

Den nye bro bliver bygget af Salini Impregilo sammen med Fincantieri og Italferr. Prisen er godt 200 millioner euro. Manden bag projektet er den kendte arkitekt Renzo Piano. Han er nok mest kendt for Pompidou-centret i Paris.

Broen der også kaldes Viadotto Polcevera blev opført fra 1963 til 1967. Den er en del af A10-motorvejsnettet i Italien, hvor den forbinder Genova med Ventimiglia og videre ind i Frankrig. Broen har sit navn fra designeren Riccardo Morandi.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.