| |

Løbende nonner og præster skal til OL for Vatikanet

 

Athletica Vaticana er navnet på Vatikanets første officielle hold af atleter. Det inkluderer nonner, præster samt vagter fra Schweizergarden, der passer på paven.

Ambitionen er klar. De Olympiske Lege (OL) er målet. I første omgang er målet dog at deltage i internationale konkurrencer.

Nyheden blev offentliggjort på en pressekonference i Vatikanets pressekontor i Via della Conciliazione 54 den 10. januar 2019, efter at der var indgået en aftale med den Italienske Olympiske Komite (CONI).

Fra starten har det nye hold 60 atleter. Den yngste er en 19-årig schweizergardist og den ældste er en 62-årig professor fra Det Vatikanske Apostoliske Bibliotek.

Holdets præsident, Monsignor Melchor Jose Sanchez de Toca y Almeida fra det Vatikanske Sportsdepardement siger “drømmen er at se det Vatikanske flag blandt de øvrige lande ved åbningen af OL”.

Det vatikanske holds tøj bliver prydet med et logo med de krydsede nøgler – nøglerne til himmerige, som apostlen Peter fik overrakt af Kristus. Statuen af Peter med nøglerne kan ses foran Peterskirken i Vatikanet i Rom.

Formålet med den officielle deltagelse i sport er at fremme dialog, fred og solidaritet.

Vatikanet har tidligere deltaget i uofficielle sportsarrangementer.

Søndag den 20. januar 2019 deltog det nye hold i sit første officielle arrangement, nemlig 10 kilometer løbet “Corsa di Miguel” i Roms gader.

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.