| | | |

Den italienske modeverden støtter kampen mod Covid-19

Verdens største online shopping gigant Amazon har allerede doneret 3,5 millioner euro til bekæmpelsen af Covid-19 i Italien. Nu kommer støtten også i hobetal fra store virksomheder i støvlelandet.

180 virksomheder fra den italienske modeverden har forenet sig i et samarbejde om at donere store beløb til kampen mod Covid-19. Herudover omstiller nogle af virksomhederne sig til at producere udstyr, fx. masker. Det skriver den italienske avis Il Fatto Quotidiano.

Herunder er eksempler på hvordan nogle af virksomhederne støtter kampen mod den smitsomme coronavirus.

Armani

Modedesigneren Giorgio Armani har doneret 1,25 millioner euro til hospitaler i Milano, Rom, Bergamo, Piacenza og Versilia. Den 26. marts annoncerede Armani, at man også konverterer produktionen på sine italienske fabrikker til at fremstille engangs overalls til personalet på landets sygehuse. Virksomheden har hovedsæde i Milano.

Ferrero

Den familieejede konditorfabrikant Ferrero, der nok er mest berømt for Nutella, har doneret 10 mio. euro til den italienske regerings nationale beredskabskommission, skriver det italienske nyhedsbureau ANSA. Ferrero har hovedsæde i Alba i Piemonte syd for Torino.

Ferrari

Agnelli-familien kontrollerer holdingselskabet Exor, der bl.a. indeholder Fiat Chrysler, Ferrari og fodboldklubben Juventus i Torino. Selskabet har doneret 10 mio. euro til italiens civilbeskyttelsesmyndigheder. Herudover undersøges det, om selskabet kan bidrage til produktionen af værnemidler, der er så hårdt brug for på hospitalerne.

Gucci

Luksus modehuset Gucci hjælper med fremstilling af masker og andet hospitalstøj skriver Business Insider. Gucci har ligeledes doneret 1 mio. euro til Protezione Civile, Det Civile Beredskab.

Valentino

Modehuset Valentino med grundlæggerne Valentino Garavani og Giancarlo Giammetti i spidsen har doneret 1 mio. euro til Columbus Covid 2 hospitalet i Rom – en specialenhed til behandling af mennesker med coronavirus.

Moncler

Sportstøjsmærket Moncler har bidraget med 10 millioner euro til myndighederne i Lombardiet, som er det område, der er hårdest ramt af Coronavirus. Pengene bruges til opførsel af nye hospitalsfaciliteter.

Barilla

Verdens største pastaproducent, det Parma-baserede Barilla i regionen Emilia-Romagna, har doneret mere end 2 millioner euro, der skal deles mellem Maggiore-hospitalet i Parma og den lokale Røde Kors.

Menarini-gruppen

Den italienske farmaceut-gigant Menarini ejes af milliardæren Massimiliana Landini Aleotti og hendes tre børn. Firenze-virksomheden i Toscana har omdannet den lokale fabrik til at fremstille desinfektionsmidler til hospitaler hver uge. Det skriver den italienske avis Il Sole 24 ore.

Dolce & Gabbana

Domenico Dolce og Stefano Gabbana, grundlæggerne af designgiganten Dolce & Gabbana har ydet en ikke-offentliggjort donation til Humanitas Research Universitetshospitalet i Milano for at styrke forskningen af bekæmpelsen af Covid-19.

Bulgari

Ure og smykkevirksomheden Bulgari har lavet en ukendt stor donation til Spallanzani-instituttet i Rom, hovedstadens specialistcenter til behandling af infektionssygdomme. Herudover samarbejder Bulgari med den Lodi-baserede Industrie Cosmetiche Riunite om at fremstille flasker med håndsprit til de italienske sygehuse.

Prada

Luksusmodehuset Prada i Milano har omdannet sin Perugia-baserede fabrik i Umbrien-regionen til at producere hospitalstøj og masker. Prada-administrerende direktører Patrizio Bertelli og Miuccia Prada har også doneret to intensivpleje- og genoplivningsenheder til hospitalerne Vittore Buzzi, Sacco og San Raffaele i Milano.

Dreoni Giovanna

Den Prato-baserede virksomhed Dreoni Giovanna nord for Firenze producerer covers til bilsæder. Selskabet har konverteret en del af sin fabrik til produktion af 2.000 masker om dagen til at give til sundhedspersonale på de italienske sygehuse. Det skriver avisen Il Sole 24 Ore.

Benetton

Benetton-familiens investeringsselskab, Edizione Srl, har i alt doneret 3 millioner euro til fire hospitaler: Foncello i Treviso, Luigi Sacco i Milano samt Spallanzani og Gemelli i Rom, ifølge det italienske nyhedsbureau Adnkronos.

Campari

Likørproducenten Campari har ydet en donation på 1 million euro til den offentlige sundhedsinstitution Fatebenefratelli Sacco i Milano. Her har de national ekspertise inden for forskning og behandling af meget smitsomme og farlige sygdomme. Donationen hjælper med at håndtere patienter, der er kritisk påvirket af Covid-19.

Berlusconi

Mediemogulen og den tidligere tre gange italiensk premierminister Silvio Berlusconi har givet 10 mio. euro til Lombardiet-regionen til anvendelse i opførelsen af ​​en intensivafdeling på 400 senge på Fiera di Milano-hospitalet.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.