Her kan du læse en miniguide om middelalderbyen Volterra i Italien. En af de byer vi besøgte på vores rundtur i Toscana, sommeren 2013.

Du finder også miniguides til San Gimignano, Pisa og Lucca. Nederst finder du billedgalleri og links til Volterra.

Byport og fængslet i Volterra
Byport og fængslet i Volterra

Beliggenhed
Volterra ligger lige i hjertet af Toscana. Der er ca. 40 km. til havet, 70 km. til Firenze, 47 km. til Siena, 63 km. til Pisa og 29 km. til San Gimignano.

Kendetegn
Volterras placering på en 555 meter høj bakketop er imponerende, når du ser byen på afstand. Byens kunsthåndværkforretninger med stort udvalg af alabastprodukter er et andet vigtigt kendetegn for byen.

Facts om byen
Der er i dag ca. 12.000 tusinde indbyggere i fængselsbyen.

Dét skal opleves

Byens centrale plads er Piazza dei Priori. Her finder du Toscanas ældst bevarede rådhus, Palazzo dei Priori. Det er flot dekoreret med flere våbenskjolde, både ude og inde. Rådhuset bruges stadig og der er mulighed for at komme inden for. Færdigbygget i 1254.

Lige bag ved rådhuset ligger byens domkirke, Cattedrale di Santa Maria Assunta.

På Piazza dei Priori findes også Palazzo Pretorio.

Fortezza, Via del Castello er en kæmpe borg, der blev bygget af Medici-familien tilbage i 1474. Den anvendes i dag som fængsel.

Kunsthåndværk

Som nævnt under “kendetegn” er der mange kunsthåndværksbutikker i byen. Specielt kan der købes mange produkter, der er lavet af alabast. Alabast er en blød gips, der er ret let at arbejde med og derfor forholdsvis let at forme til forskellige produkter.

I billedgalleriet herunder kan du se æg, der er fremstillet af alabast. Traditionen med alabast går næsten 2000 år tilbage her i området. Produkterne har været en stor handelssucces, også til eksport.


Mere info
Parkering foregår uden for bymurene, ved de afmærkede steder.

Links til byen
Volterra Turistinformation
Kommunens hjemmeside
Bykort Volterra

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.