|

Renzi i spidsen for Italien

Lørdag den 22. februar 2014 var en historisk dag i Italien. Det blev nemlig dagen, hvor 39-årige Matteo Renzi officielt blev taget i ed som ny premierminister – den yngste i landets historie.

Læs også : Letta siger farvel

Matteo er søn af Laura og Tizian Bovoli Renzi. Han har 3 søskende. Renzi har siden 1999 været gift med fru Agnes Landini med hvem han har 3 børn.

Opvæksten skete i den lille by Rignano Arno øst for Firenze. Han dimitterede i 1999 fra Universitet i Firenze.

Palazzo Chigi i Rom-Italiens regering
Palazzo Chigi

Renzi kommer fra hvervet som borgmester i Firenze, hvor han har siddet siden 2009. Ved dette valg opnåede han næsten 60% af stemmerne.

Nu rykker den unge premierminister så ind i det centrale Rom – ind i Palazzo Chigi på Piazza Colonna. Lige ud til den centrale gade Via del Corso. Palazzo Chigi har været sæde for den italienske regering siden 1961 samt officiel bopæl for premierministeren. Bygningen var oprindelig ejet af den rige Chigi-familie fra Siena i Toscana, inden den italienske stat købte bygningen i 1917.

Marcus Aurelius-søjlen i Rom

Midt på Piazza Colonna, hvor Palazzo Chigi ligger ud til, står den markante Marcus Aurelius-søjle. Søjlen der er næsten 30 meter høj blev rejst i år til ære for kejser Aurelius, der regerede fra år 161-180. På platformen øverst på søjlen ses en statue af apostlen Paulus.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.