|

Moder Teresa ophøjet til helgen

 

(FOTO: Logoet for det ekstraordinære Jubelår i den katolske kirke)

Der er ekstraordinært Jubelår i den katolske kirke frem til den 20. november i år. Søndag fandt en af hovedbegivenhederne sted – nemlig Moder Teresas ophøjelse til helgen. Det er Pave Frans, der stod for celebreringen i den katolske højborg, Peterskirken i Rom.

Mere end 120.000 mennesker var mødt frem på Peterspladsen i den Italienske hovedstad for at overvære ceremonien. Heriblandt deltog 13 regerings- og statschefer. Efter ceremonien inviterede Paven 1500 specielt inviterede fattige fra Moder Teresas hjem i Italien på pizza, skriver La Repubblica. Pizzaerne blev leveret af et napolitansk pizzeria.

Moder Teresa var en verdenskendt katolsk nonne, der viede sit liv til arbejde blandt fattige i Calcutta i Indien.

Født 26. august 1910 i Skopje, Makedonien
Død 5. september 1997 i Calcutta, Indien

Moder Teresa modtog i 1997 Nobels Fredspris for sit arbejde.

I 2013 blev 2 tidligere paver ophøjet til helgener. Johannes Paul II var en utrolig populær og folkelig pave. Den polsk-fødte pave der sad i embedet fra 1978 til sin død i april 2005, var den første ikke-italienske pave i mere end 450 år. Han lå lit de parade i Peterskirken efter sin død. I sit hjemland Polen betragtes han allerede som helgen.

Johannes XXIII regerede i perioden 1958 til 1963. Han blev kaldt reformpaven, da han tog skridt til at den katolske kirke begyndte at holde gudstjenester på andre sprog end latinsk.

Vil du læse mere ?

Pilgrimme strømmer til Jubelåret

Hurtigt overblik over Jubelåret

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.