|

Jordskælv i Italien – ødelæggelser i Rom

(FOTO: Perugia og omegn i Umbrien)

30. oktober 2016 kl. 07.40 blev Italien endnu engang ramt af et stort jordskælv. Denne gang var det i området omkring byerne Norcia og Preci, der blev hårdest ramt. I Rom, der ligger mere 150 km. væk, har rystelserne denne gang givet mindre skader.

Norcia og Preci ligger i den nordvestlige del af Nationalparken “Monti Sibillini” i regionen Umbrien. Med 6,5 på richter-skalaen er det det mest voldsomme skælv i området siden 1980. Skælvet er også gået hårdt ud over andre byer i området. Heldigvis uden ofre denne gang.

Basilicaen på Piazza di San Benedetto i Norcia er lagt i ruiner – det er nærmest kun facaden, der er tilbage. Det samme er sket med masser af bygningerne. Desuden har flere veje i området slået revner.

Skader i Rom

Også i Rom har der været synlige skader som følge af jordskælvet, mere end 150 kilometer væk.

I San Francesco kirken i Monti-området er der kommet skader på kirkens facade, mens der inde i Basilica Sant’Eustachio er synlige skader. Herudover er der fundet skader i en lang række andre kirker. Broen Ponte Mazzini har været lukket en periode for at blive tjekket om skader gør, at den er for farlig at passere. Det skriver Rom-udgaven af La Repubblica.

Der er også blevet konstateret revner på den Aurelianske mur mellem Porta San Sebastiano og Porta Latina. På Via della Conciliazione – hovedvejen der fører op til Peterspladsen har der været skade på nogle gadelamper, der har lukket en del af gaden i en periode.

26. oktober

26. oktober kom der 3 jordskælv om aftenen, kl. 19.10 (5,4 på richter-skalaen) kl. 21,18 (5,9) og kl. 23.42 (4,6) i området ved de små byer Visso, Castelsantangelo sul Nera og Tolentino, der ligger i regionen Marche – i regionens hovedby Ancona er der også konstateret flere skader på bygninger. Mere end 5500 mennesker er blevet indlogeret på hoteller, da de ikke kan vende tilbage til deres egne boliger.

24. august

24. august tidligt om morgenen mistede 298 mennesker livet under jordskælvet i området ved byerne Amatrice og Accumoli i Lazio-regionen og Arquata del Tronto i Marche-regionen. Skælvet målte 6,0 på richter-skalaen og fik så store konsekvenser, da især Amatrice havde mange Italienske feriegæster på det tidspunkt.

I Amatrice blev der efterfølgende fulgt op med stor støtte fra mange sider. Den verdenskendte tenor Andrea Bocelli gav en koncert på murbrokkerne i byen for at støtte ofrene. Herudover besøgte den Italienske ministerpræsident samt selveste paven området for at vise sin støtte.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.