|

Virginia Raggi er ny borgmester i Rom

 

(FOTO: Palazzo Senatorio – Roms rådhus)

Søndag fik Rom ny borgmester. For første gang i historien bliver det en kvinde, der sætter sig for bordenden i Roms Rådhus, Palazzo Senatorio på Kapitolhøjen – en af Roms 7 høje. Hendes navn er Virginia Raggi. Og hun vandt en overlegen sejr over sin konkurrent til posten.

Valgstederne rundt i den Italienske hovedstad var åben fra 7-23. I finalerunden stod valget mellem Raggi fra partiet “Movimento Cinque Stelle og Roberto Giachetti fra det demokratiske parti “Partito Democratico”, som er den Italienske premierminister Renzi’s parti. I første valgrunde den 5. juni fik Raggi 453.806 stemmer (over 35% af alle stemmer) mens 320.170 satte kryds ud for Giachetti.

Ved valgrunden søndag fik Raggi hele 67,2 % af stemmerne mens de 32,8 % gik til Giachetti. I stemmetal fik Raggi 770.564 mens Giachetti fik 376.935

Raggi er medlem af protestpartiet, Femstjernebevægelsen der har komikeren Beppe Grillo i spidsen. Først i 2011 blev hun medlem af partiet og inden hun fik sin søn, var hun ikke politisk aktiv.

Partiet blev dannet i 2009 som protest mod de etablerede partier. Med sejren i den Italienske hovedstad har partiet for alvor markeret sig – således vandt partiet også posten i en anden stor Italiensk by. Torino får også kvindelig borgmester i form af Chiara Appendino – hun slog også en kandidat fra Partito Democratico.

På det første pressemøde efter valget lagde Virginia Raggi vægt på, at hun er borgmester for alle romere, også dem der ikke har stemt på hende. Hun vil arbejde på gennemsigtighed inden for de kommunale institutioner – med henvisning til Mafia Capitale. Hun nævnte (selvfølgelig) også det historiske i, at hun er den første kvinde som borgmester i den Italienske hovedstad. Hendes valgkampagne er kørt ud fra mottoet “Lovlighed – Ærlighed – Åbenhed”.

Siden Ignazio Marino trak sig i efteråret 2015 har Rom haft en midlertidig 1. mand i form af Francesco Paolo Tronca.

Virginia Raggi er 37 år, født 18. juli 1978. Hun er opvokset i San Giovanni-distriktet i Rom. Hun er uddannet jurist fra Universitet i Rom. Hun har siddet i byrådet i Rom siden hun blev valgt ind i 2013. Hun er gift med Andrea Severini med hvem hun har sønnen Matteo på 7 år.

Raggi er Roms 18. borgmester og med sine 37 år, den yngste i rækken nogensinde.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.