|

Olympiske Lege til Rom 2024 ?

Rom er officiel kandidat til at blive vært for de Olympiske Lege (OL) i sommeren 2024. Paris, Los Angeles og Budapest er konkurrenterne. Vinderen offentliggøres i 2017.

Afgøres i 2017

København var i starten en af kandidaterne ligesom Hamburg, der trak sig som en af de sidste. Vinderen af det 33. OL afsløres i forbindelse med den Olympiske Komités møde i Peru i 2017. Her skal skal en afstemning afgøre, hvem der skal afholde den historiske begivenhed, der første gang blev afholdt i Athen i 1896.

Rom 1960

Rom har været vært 1 gang i 1960. Her deltog mere end 5000 atleter fra mere end 80 lande. Som dansker huskes legene i Rom nok bedst for sølvmedaljen til det danske fodboldlandshold efter nederlag til Jugoslavien i finalen.

Et andet dansk højdepunkt var, at Paul Elvstrøm vandt sin imponerende 4. guldmedalje i træk i finnjolle. Ellers var OL i Rom første gang, hvor legene kunne følges i TV. Det var også første gang, at deltagerne blev velsignet af Paven.

Los Angeles og Paris har været vært 2 gange. Budapest er debutant, hvis de bliver tildelt legene.

Colosseum i Roms logo

Lige inden Jul blev logoet for Roms kandidatur offentliggjort. Det skete i Palazzetto dello Sport, der blev bygget til OL 1960. Logoet forestiller et 3-farvet Colosseum – naturligvis i de Italienske farver – rød – hvid og grøn.

Romerrigets største amfiteater – Colosseum

Der er allerede tale om, at Colosseum kan blive et smukt sted at overrække medaljerne til vinderne. Et oplagt valg, da stedet er kendt og forbundet med Rom.

OL 2024 vil betyde opgradering af stadions

Et OL i Rom vil naturligt få en positiv virkning rundt i andre Italienske byer. Den olympiske fodboldturnering skal afvikles på stadions rundt i landet. Det vil betyde en kærkommen lejlighed til arenaer, der stort set alle steder trænger til en kærlig hånd. Kun Juventus stadium i Torino er helt nyt. San Siro i Milano bliver renoveret til Champions League-finalen i 2016 og der er flere planer der. Stadio Friuli i Udine er igang med at blive renovereret og AS Roma bygger nyt stadion, Stadio della Rom, der forventes at blive taget i brug til sæsonen 2017/18. De øvrige stadions er i Palermo, Firenze, Bologna, Genova, Bari og i Napoli, der alle kan se frem til massive forbedringer i det tilfælde, at Rom altså får OL 2024 – men det bliver vi meget klogere på i 2017.

GODT NYTÅR og tak til dig der læser med på min blog. Jeg glæder mig til fortsat at dele historier fra Rom og Støvlelandet i det nye år – til dig som er fan af alt fra Rom og Italien 🙂

Opdatering: OL 2024 gik til Paris.

Få endnu mere Italien i din indbakke – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.