Ny undersøgelse: smog truer romernes sundhed

Smog fra bilernes os er specielt et stort problem i de større byer. Alle der har besøgt den italienske hovedstad, har nok på et eller andet tidspunkt mærket smoggen.

Avisen Corriere della Sera henviser i denne uge til en undersøgelse, der viser at Rom er den by i Europa, hvor problemet er allerstørst. Byen er decideret dårligere end gennemsnittet i EU. Det giver dermed endnu større chancer for sygdomme.

Roms borgmester Ignazio Marino udtaler på Twitter: “kun en radikal ændring i brugen af private køretøjer i Rom vil være i stand til at beskytte sundheden for tusindvis af borgere”. Marino vandt i juni måned posten i spidsen for Rom, så her har han fået en seriøs sag at tage fat på. På sigt kan det jo også betyde færre turister i den evige stad, og dermed færre penge i kommunekassen.
index
Rom og mange andre italienske byer har allerede i dag miljøzoner i byen for at begrænse trafikken. Noget tyder altså på, at der skal gøres endnu mere for at begrænse brugen af private køretøjer i byerne. I stedet skal der fokus på den offentlige trafik, som langt hen af vejen fungerer godt.

FDM har en glimrende hjemmeside, hvor du kan læse mere om miljøzonerne. Reglerne varierer fra by til by.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.