|

Italiens 7 centrale regioner

Jeg har været igang med at opdatere beskrivelserne af Italiens 20 regioner. Denne gang får du viden om de 7 regioner midt i Italien.

Rom er naturligvis det alt overordnede trækplaster, når vi ser på Italiens 7 centrale regioner samlet. Men hvad findes der ellers, i den region Rom ligger og i de 6 andre regioner ?. Få overblik over den enkelte region ved at klikke på linket nederst i dette indlæg. Herunder får du en lille appetitvækker.

Toscana er en smuk og populær region med masser af spændende steder at se – ikke mindst regionens hovedstad Firenze. Det Skæve Tårn i Pisa er naturligvis også en populær attraktion i regionen.

Umbrien er nok primært mest kendt for sin chokoladeproduktion fra området ved Perugia samt Frans Assisis fødeby der ligger her i regionen. Det er ham den nuværende pave, blev inspireret af, da han valgte sit pavenavn.

Marche huser den berømte maler Rafaellos fødeby og regionens hovedby Ancona har gode færgeforbindelser til Kroatien og Grækenland. I denne kuperede region findes der flere smukke og hyggelige bjergbyer.

LÆS OGSÅ: Overblik over Italiens nordligste regioner

Sardinien er Middelhavets næststørste ø efter Sicilien og er samtidig en af Italiens 20 regioner. Øen ligger syd for den spanske ø Korsika. Hovedbyen er Cagliari, der ligger på sydkysten.

Lazio er regionen med Rom. Italiens hovedstad er rig på kunstskatte og seværdigheder til et helt liv. Omkring Rom er der spændende og oplagte udflugtsmål som Ostia Antica, Castelli Romani og Tivoli.

Abruzzo med hovedbyen L’Aguila, som blev så hårdt ramt af jordskælvet i 2009 – en hændelse der stadig påvirker byen hårdt. Regionen er nærmest Italiens nationalpark, da der ligger ikke mindre end 3 af dem og en stor del af regionen er i forvejen under en lovgivning, der skal beskytte naturen.

Molise er en meget usynlig region og ukendt for de fleste. Regionen var tidligere en del af Abruzzo, og den er Italiens yngste og næstmindste region efter Valle D’Aosta i NordItalien.

FÅ OVERBLIK: Italiens 7 mest centrale regioner

Om 2 uger kan du læse om Italiens sydligste regioner her på bloggen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.